اداره ملی آمار گفت، بیش از یک میلیون نفر در بریتانیا از عوارض کووید-۱۹ طولانی رنج میبرند.
این آمار میزان قابل توجهی از تخمینهای پیشین درباره ماندگاری و علائم ناتوانکننده بیماری بیشتر است و بعد از صعود موارد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر بریتانیا در ماه ژانویه اتفاق میافتد.
اداره ملی آمار گفت در مجموع ۱.۱ میلیون نفر در بریتانیا از علائم کووید طولانی رنج میبرند که بیش از ۴ هفته بعد از ابتلا به کووید-۱۹ ادامه یافته و عامل دیگری برای توجیه آن یافت نمیشود.
علائم کووید طولانی میتواند شامل خستگی مزمن، بریدگی نفس، چیزی که به «مه مغزی» معروف است و همچنین آسیبهای جدی به اندامی نظیر کلیهها، قلب و ششها باشد.
اداره ملی آمار نتیجه گرفت این علائم زندگی روزانه ۶۷۴ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده و حدود ۲۰۰ هزار نفر گزارش کردهاند که این علائم امکان آنان در انجام فعالیتهای عادی خود را به شدت محدود کرده است.
در بین کسانی که این علائم را در خود گزارش کردهاند، تقریبا ۷۰۰ هزار نفر گفتند در سه ماه گذشته به کووید مبتلا شدهاند اما ۷۰ هزار نفر هم گفتند بیش از یک سال قبل به کووید مبتلا شده بودند.
این مشکل در بین افراد ۳۵ تا ۶۹ ساله، زنان و افرادی که در مناطق محرومتر زندگی میکنند بیشتر به چشم میخورد. همچنین در میان افرادی که بیشتر تحت تاثیر قرار گرفتهاند میتوان از افرادی که در نظام بهداشتی و تامین اجتماعی کار میکنند و همچنین افرادی که بیماریهایی از قبل دارند نام برد، البته اداره ملی آمار گفت معلوم نیست این امر به خاطر خطر در معرض ابتلا قرار گرفتن باشد یا به خاطر آسیبپذیری این گروه در برابر علائم کووید طولانی اتفاق افتاده باشد.
اداره ملی آمار گفت: «این تخمینها درکی از شیوع کووید طولانی در سراسر کشور که توسط خود افراد گزارش شده ارائه میدهد و علاوه بر خطر ابتلا به ویروس کرونا و خطر ایجاد کووید-۱۹ طولانی بعد از ابتلا را هم به ما نشان میدهد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با آزمایش گروهی متشکل از ۲۰ هزار داوطلب که در فاصله ۲۶ آوریل سال گذشته تا ۶ مارس امسال به کووید مبتلا شدهاند، مشخص شد ۱۳.۷ درصد از آنان علائم این بیماری را حداقل برای ۱۲ هفته تجربه کردهاند.
این نرخ ۸ برابر بیشتر از همین عدد در گروه کنترل است که متشکل از داوطلبانی بود که احتمالا به کووید-۱۹ مبتلا نشدهاند.
در میان شرکت کنندگان در این پژوهش که به ویروس مبتلا شدهاند، ۱۴.۷ درصد از زنان در مقایسه با ۱۲.۷ درصد از مردان گزارش کردند علائم بیماری را تا ۱۲ هفته تجربه کردهاند. این عدد در میان افراد ۲۵ تا ۳۴ ساله بیشتر از سایر گروههای سنی بود.
این پژوهش جدیت بیماری طولانیمدتتر را نشان میدهد که بسیاری از کسانی که به ویروس مبتلا شدهاند را تحت تاثیر قرار میدهد و مطالعات جدید نشان میدهند وخامت ابتلا به بیماری پیشبینی نمیکند افراد چقدر بد با علائم کووید طولانی درگیر خواهند شد.
تحقیقی از بیماران بستری شده در بیمارستان نتیجه گرفته از هر ده بیمار ۷ نفر پس از ترک بیمارستان نیز از علائم بیماری رنج میبرند. ارزیابی مدارک موجود توسط موسسه ملی تحقیقات بهداشتی نیز نتیجه گرفت زنان احتمالا در این زمینه بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرند.
دکتر الین مکسول، که رهبر ارزیابی موسسه ملی تحقیقات بهداشتی است گفت اطلاعات اداره ملی آمار همسو با سایر ارزیابیها است و افزود: «مهمترین یافته این پژوهش به نظر من نه تداوم علائم برای ۱۲ هفته، بلکه آن ۷۰ هزار نفری هستند که تا یک سال با آن دست و پنجه نرم کردهاند، یافتهای جدید در سطح جهان که با توجه به شیوع ادامهدار ویروس به خوبی بازه طولانیتر از تخمینهای ۱۲ هفتهای را توضیح میدهد.»
او ادامه داد: «با توجه به اینکه آزمایشگیری در جامعه برای اکثر سال گذشته متوقف شد، ما نمیتوانیم حدود یک میلیون نفر از افرادی که علائم خود را گزارش کردهاند نادیده بگیریم چرا که این تنها گزینه موجود است. این واقعیت که اداره ملی آمار از گروه کنترلی هم بهره جسته و شاهد تفاوت ۸ برابری آمار در بین گروه کنترل با آزمایش بوده است نشان میدهد چیزی در حال وقوع است، حتی اگر ما میزان دقیق شیوع آن را هنوز ندانیم.»
بن هامبرستون، دبیر بهداشت و رویدادهای زندگی در اداره ملی آمار گفت: «اداره ملی آمار تخمین میزند بیش از یک میلیون نفر در بریتانیا تا آغاز مارس ۲۰۲۱ علائم مرتبط با کووید طولانی را در خود گزارش کردهاند، و حدود دو سوم از آنها طی ۱۲ هفته پیش از گزارش کردن، به کووید-۱۹ مبتلا (یا احتمالا به آن مبتلا) شدهاند.»
او ادامه داد: «حدود ۶۷۴ هزار نفر گزارش کردند علائم مذکور بر توانایی آنان برای انجام امور روزانه خود به نحوی منفی اثر گذاشته است. افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند در مقایسه با عموم جمعیت ۸ برابر بیشتر احتمال دارد از علائم طولانیمدتتر این بیماری رنج ببرند.»
© The Independent