یک راکت (موشکهدایت شونده) عظیم چینی، بعد از حمل بخشی از ایستگاه فضایی، قرار است در بازگشتی کنترل نشده به زمین سقوط کند.
راکت ۲۱ تنی «لانگ مارچ ۵بی»، هفته گذشته بخشی از ایستگاه فضایی جدید چین را به مدار نزدیک زمین برد.
به گزارش سایت اسپیسنیوز، این راکت ۳۰ متری خود نیز به مدار زمین رسیده و یکی از بزرگترین راکتهایی است که بازگشتی کنترل نشده به زمین خواهد داشت.
کارشناسان میگویند بیشتر راکتهای یک بار پرتاب، به سرعتی نمیرسند که بتواند آنها را به مدار زمین برساند و معمولا به جو زمین بازمیگردند و در منطقهای مشخص فرود میآیند.
سرعت این راکت به اندازهای است که هر ۹۰ دقیقه به دور زمین میچرخد و در نیمکره شمالی از فراز شهرهای نیویورک، مادرید و پکن و در نیمکره جنوبی از پایین شیلی، ولینگتون در نیوزلند عبور خواهد کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش اسپیسنیوز، به احتمال زیاد آن دسته از بقایای راکت که هنگام بازگشت مجدد به جو زمین نسوزند، در اقیانوس یا منطقهای غیرمسکونی فرود خواهد آمد؛ اما «خطر خسارت وارد آمدن به جان و مال افراد وجود دارد».
ماه مه گذشته، اولین ارسال راکت «لانگ مارچ ۵بی» را شاهد بودیم که آن هم به مدار زمین رسید و شش روز بعد در بازگشتی کنترل نشده، به زمین بازگشت.
ارتش ایالاتمتحده اعلام کرد که آن راکت از بالای اقیانوس اطلس وارد زمین شد اما اگر این اتفاق ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زودتر رخ میداد، بقایای به جا مانده از آن ممکن بود به خاک ایالاتمتحده اصابت کند.
جاناتان مکدوول، دیدهبان پروازهای فضایی گفت اندازه این راکت به معنی آن است که بازگشتی بیسابقه به جو زمین خواهد داشت.
او به اسپیسنیوز گفت: «موتور اصلی راکت «لانگ مارچ ۵بی» هفت برابر بزرگتر از موتور دوم راکت «فالکون ۹» است که چند هفته پیش هنگام بازگشت به زمین از بالای شهر سیاتل دو مخزن تحت فشار آن در ایالت واشنگتن به زمین خورد و توجه رسانهها را به خود معطوف کرد.»
او ادامه داد: «به نظرم با استانداردهای فعلی غیرقابل قبول است که اجازه دهیم این راکت به نحوی کنترل نشده به زمین بازگردد. از سال ۱۹۹۰، هیچ چیزی بیشتر از ۱۰ تن به شکل عمدی در مدار زمین رها نشده است تا به نحوی کنترل نشده به جو زمین وارد شود.»
مواردی که در مرحله بازگشت به جو زمین نمیسوزند، مواد مقاوم در برابر حرارت هستند؛ موادی نظیرفولاد ضد زنگ یا مخازن تیتانیومی.
چین بنا دارد ایستگاه فضایی تیانگونگ را تا سال ۲۰۲۲ تکمیل کند و راکتهای بیشتری را برای انتقال سایر قطعات آن، به مدار زمین ارسال خواهد کرد.
© The Independent