دادههای جدید وزارت بهداشت اسرائیل نشان میدهد دو دوز واکسن کرونای فایزر فقط ۶۴ درصد در پیشگیری از ابتلا به کووید موثر است.
پیشتر در سال جاریــ قبل از شیوع گونه جهشیافته دلتاــ دادههای اسرائیل نشان میداد که واکسن فایزرــ بیونتک ۹۴ درصد در پیشگیری از ابتلا موثر است.
از لحاظ وخامت بیماری نیز کاهش اثربخشی مشاهده شده است. در ماه مه، یافتهها حاکی از آن بود که دو دوز واکسن فایزر ۹۸ درصد از ابتلا به نوع جدی و وخیم کرونا جلوگیری کرده است، در حالی که در ژوئن، وقتی شیوع گسترده گونه جهشیافته دلتا آغاز شد، این رقم تا ۹۳ درصد کاهش یافت.
با وجود این، گزارش وزارت بهداشت حاکی از آن است واکسن همچنان در پیشگیری از نوع وخیم بیماری و بستری در بیمارستان اثربخشی قابلملاحظهای داشته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
یک مقام ارشد وزارت بهداشت به خبرگزاری یدیعوت اخرونوت گفت این دادهها واقعا نگرانکننده است. این مقام مسئول گفت به نظر میرسد واکسنها «اثربخشی کمتری دارند» و اضافه کرد وزارت بهداشت باید «برای افرادی که سیستم ایمنیشان سرکوب شده و جمعیت سالمند یک دوز تقویتی در نظر بگیرد».
یافتههای پژوهشی در دانشگاه عبری اورشلیم نشان میدهد واکسن فایزر در مقابل موارد ابتلا به گونه دلتا اثربخشی کمتری داردــ میزان اثربخشی ثبتشده ۷۰ درصد است.
برای اطلاع از نظر شرکت فایزر با آنها تماس گرفته شده است اما پاسخی فوری دریافت نشد.
در دو هفته گذاشته، گونه دلتا عامل ۹۰ درصد موارد جدید ابتلا به کووید در اسرائیل بوده است.
بیش از ۶۰ درصد جمعیت اسرائیل کامل واکسینه شدهاند، و بیشتر افراد واکسن فایزر زدهاند. این کشور از میانه ماه ژوئن واکسیناسیون گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ سال را آغاز کرد، و در حال حاضر در نظر دارد دوز سوم را به برنامه واکسیناسیون اضافه کند تا مصونیت افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند افزایش یابد.
این مشابه همان اقدامی است که انتظار میرود در بریتانیا صورت گیرد، آزمایشهایی در این کشور در دست انجام است تا میزان ارزش و اثربخشی واکسنهای تقویتی تکمیلی برای جمعیت بالای ۵۰ سال در پاییز مشخص شود.
© The Independent