بریتانیا اعلام کرد سربازانش از افغانستان خارج می‌شوند

این کشور ۷۵۰ سرباز در افغانستان دارد که نیروهای افغان را آموزش می‌دهند

بریتانیا بعد از سال ۲۰۱۴  تمرکزش را به آموزش نیروهای افغان معطوف کرد-JESSICA TAYLOR / AFP / UK PARLIAMENT

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، اعلام کرد که تمام سربازان این کشور از افغانستان خارج می‌شوند. او به دلایل امنیتی نخواست زمان دقیق این خروج را افشا کند ولی تایید کرد که تعدادی از نیروهای بریتانیایی قبلا افغانستان را ترک کرده‌اند.

بوریس جانسون که راهبرد خروج سربازان این کشور را در مجلس بریتانیا توضیح می‌داد، تصریح کرد: « تمام نیروهای بریتانیایی که در چارچوب ماموریت ناتو در افغانستان مامور بودند به خانه‌های خود باز خواهند گشت.»

بریتانیا نیروهایش را در سال ۲۰۰۱ و بعد از حملات یازدهم سپتامبر به برج‌های دوقلوی آمریکا به افغانستان فرستاد و تا سال ۲۰۱۴ در جنگ علیه ترویسم فعال بود. بعد از سال ۲۰۱۴ این کشور تمام ظرفیت خود را بر آموزش نیروهای افغان متمرکز کرد. 

بیش از ۴۵۰ سرباز بریتانیایی جان خود را در جنگ افغانستان از دست داده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، بریتانیا ۷۵۰ سرباز در افغانستان دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آقای جانسون همچنین گفته است که پایان دادن به ماموریت بریتانیا در افغانستان در زمانی انجام می‌شود که تمام نیروهای خارجی این کشور را ترک می‌کنند و اوضاع داخلی افغانستان به گونه‌ای است که ممکن به جنگ داخلی بینجامد.

او همچنین تصریح کرده است که بریتانیا به حمایت از افغانستان ادامه خواهد و تلاش‌هایش جهت ایجاد راه حل سیاسی برای برقرار صلح در این کشور را توقف نخواهد داد. 

پیش از این جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده بود که تمام نیروهایش را تا یازدهم سپتامبر سال ۲۰۲۱ از افغانستان به آمریکا باز می‌گرداند.

هفته پیش، نظامیان آمریکایی پایگاه نظامی بگرام در ۶۰ کیلومتری کابل را ترک کردند و با خروج آن‌ها آمریکا اعلام کرد که ۹۰ درصد نیروهایش از افغانستان خارج شده‌ است.

با اعلام خروج نیروهای خارجی از افغانستان، خشونت‌ها در این کشور شدت گرفته و روند صلح افغانستان با بن‌بست مواجه شده است. هنوز روشن نیست که چه زمان گفت‌و‌گوها برای صلح افغانستان از سر گرفته خواهد شد.

در حال حاضر طالبان حدود ۱۰۰ شهرستان را به تصرف خود در آورده‌اند  و در بعضی مناطق مثل بادغیس، بدخشان و تخار خود را تا دروازه مراکز ولایت‌ها نیز رسانده‌اند.

بیشتر از جهان