"من دو هفته بعد تاریخ عمل درمان سرطان دارم. امیدوارم شما همه خوب باشید." این آخرین حرف های بود که محسن الحربی پیش از این که در میان قربانیان قتل عام دو مسجد در نیوزیلند که 50 نفر کشته به جای گذاشت، قرار گیرد، به فرزندش گفت. آقای فراس فرزند ارشد این مرد می گوید: آخرین تماس وی با پدرش همان شبی بود که فردای آن حادثه تروریستی به وقوع پیوست.
محسن الحربی که 61 سال عمر داشت شهروند سعودی تبار انگلیس بود که از 25 سال بدین سو با همسر اردنی خود در نیوزیلند زندگی می کرد. اما همسر اول و فرزندان او در شهر مدینه منوره در عربستان سعودی زندگی می کنند.
فراس، دانش پژوه که در وزارت آموزش و پرورش عربستان سعودی کار می کند، گفت: مدت زیادی است که پدرش از بیماری سرطان رنج می برد ولی با آن همه درد و رنج او به عنوان یکی از عمده ترین امامان در شهر کرایس چرچ نیوزیلند به شمار می رفت.
فراس افزود: " قصد داشتم پس از ادای نماز جمعه طبق معمول به پدرم تماس بگیرم اما ناگهان کسی برایم تماس گرفت و گفت که او در میان قربانیان حمله تروریستی است.
بر اساس اطلاعات، الحربی تا هنگام رسیدن به بیمارستان شهر کرایس چرچ زنده بود اما پس از چند ساعت در گذشت.
آقای فراس گفت: در حال حاضر هماهنگی ها با مقامات عربستان سعودی جریان دارد تا طبق فرمان ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی؛ جسد پدرش از نیوزیلند به شهر مدینه منوره در عربستان سعودی انتقال یابد. البته الحربی در وصیت نامه که قبلا تهیه کرده بود توصیه کرده بود که پس از مرگ در آرامگاه بقیع که در کنار مسجد نبوی در شهر مدینه منوره بوده و شماری از خلفای راشدین و سایر بزرگان اسلام در آن جاه دفن شده اند، به خاک سپرده شود.
در عکسی که از سوی کاربران شبکه های اجتماعی به صورت گسترده پخش شده است الحربی با پیراهن سفیدی دیده می شود که انگشت او به رمز تکرار کلمه شهادت بلند بوده در حالی که ماموران اورژناس او را به سمت بیمارستان می برند.
وزارت امور خارجه عربستان سعودی با صدور اعلامیه ای مبنی بر نکوهش حادثه وحشتناک، به اتباع آن کشور توصیه کرده است تا زمان پایان یافتن این حادثه در خانه های خود باقی مانند و از گشت و گذار خودداری کنند.
در همین حال سفارت عربستان سعودی در نیوزیلند اظهار داشته است که تلاش ها برای پیگیری وضعیت یک شهروند دیگر عربستان که تا هنوز در بیمارستان بسر می برد، جریان دارد.
همچنان وزارت امور خارجه کشور اردن این حادثه را به شدت محکوم کرده است.
سفیان القضاه، مدیر مرکز عملیات و سخنگوی وزارت امور خارجه ، روز شنبه گفت: شمار قربانیان اردنی این حادثه به چهار نفر رسیده است و پنج شهروند دیگر اردن که در این حادثه زخم برداشته اند، در بیمارستان شهر کرایس چرچ تحت درمان می باشند.
اندیپندنت عربی
تاریخ نشر: 16 مارس 2019
برگردان متن عربی به فارسی: شفیق انصاری