لبنان: ماندن اسرائیل در کشورمان به هر بهانه‌ای که باشد، «اشغالگری» است

اسرائیل قبل از پایان ضرب‌الاجل خروج از لبنان اعلام کرد نیروهایش را در «پنج نقطه راهبردی» نزدیک مرز نگه می‌دارد

لبنان روز سه‌شنبه حضور اسرائیل را در خاک این کشور محکوم کرد و آن را «اشغالگری» خواند. این اتفاق پس از آن است که اسرائیل اعلام کرد نیروهایش پس از پایان مهلت خروج از لبنان، در پنج نقطه همچنان باقی خواهند ماند.

به گزارش العربیه، نجات شرف‌الدین، سخنگوی ریاست‌جمهوری لبنان، گفت که رئیس‌جمهوری، نخست‌وزیر و رئیس پارلمان لبنان تاکید کرده‌اند ارتش لبنان آماده است «تمام وظایفش را در طول مرزها به عهده بگیرد».

او افزود که لبنان از شورای امنیت سازمان ملل متحد هم می‌خواهد با نقض این تصمیم تل‌آویو، ارتش اسرائیل را به عقب‌نشینی وادار کند.

در همین حال، فرستاده سازمان ملل متحد در لبنان نیز هشدار داد که عقب‌نشینی نکردن اسرائیل از خاک لبنان نقض قطعنامه سازمان ملل است که به جنگ سال ۲۰۰۶ حزب‌الله و اسرائیل پایان داد و مبنای آتش‌بس اخیر بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در بیانیه مشترک فرستاده سازمان ملل در لبنان و نیروهای حافظ صلح آمده است: «امروز دوره تعیین‌شده برای خروج نیروهای نظامی اسرائیل به پایان می‌رسد و لازم است نیروهای مسلح لبنان در مواضع تعیین‌شده جایگزین شوند.»

نیروهای اسرائیلی روز سه‌شنبه به ساکنان آواره‌شده از روستاهای مرزی اجازه بازگشت دادند؛ این روستاها طی بیش از یک سال جنگ اخیر عمدتا ویران شده‌اند.

پایگاه‌های حزب‌الله در جنوب و شرق لبنان و همچنین بیروت در جریان درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله، متحد حماس،‌ ویرانی‌های سنگین متحمل شدند و مناطق مسکونی نیز آسیب دیدند. بنا به گزارش ملل متحد، انتظار می‌رود هزینه بازسازی‌ها در لبنان به بیش از ۱۰ میلیارد دلار برسد. بیش از ۱۰۰ هزار نفر هم بر اثر حملات اسرائیل آواره شده‌اند، اما گزارش‌ها از منطقه نشان می‌دهد که روستاییان به‌رغم ویرانی‌ها، برای بازگشت به خانه‌هایشان مصمم‌اند.

اسرائیل درست قبل از پایان ضرب‌الاجل خروج، اعلام کرد که نیروهایش را در «پنج نقطه راهبردی» نزدیک مرز نگه می‌دارد. یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز سه‌شنبه بار دیگر بر استقرار این نیروها تاکید و تهدید کرد که علیه هرگونه عملیات گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان اقدام کند.

این در حالی است که ارتش لبنان اعلام کرده از شامگاه دوشنبه در ۱۱ روستای مرزی جنوبی و سایر مناطقی که نیروهای اسرائیلی از آن‌ها عقب‌نشینی کرده‌اند، مستقر شده و خواهان خروج تمام نیروهای اسرائیلی است.

بر اساس آتش‌بس اسرائیل و لبنان که با میانجی‌گری واشینگتن و پاریس انجام شد، ارتش لبنان باید در کنار نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد مستقر شود و ارتش اسرائیل در یک دوره ۶۰ روزه که تا ۱۸ فوریه تمدید شد، عقب‌نشینی کند.

حزب‌الله نیز قرار است از شمال رودخانه لیتانی در حدود ۳۰ کیلومتری مرز، عقب نشینی کند و زیرساخت‌های نظامی باقی‌مانده در آنجا را هم از بین ببرد.

دولت لبنان روز دوشنبه در پیامی، با اشاره ضمنی به زرادخانه‌ حزب‌الله لبنان گفت که تنها دولت این کشور باید سلاح در اختیار داشته باشد. درخواست‌ها برای خلع سلاح حزب‌الله از زمان پایان جنگ که این گروه را تضعیف کرد، بیش از پیش افزایش یافته است.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت لبنان، از زمان آغاز درگیری‌های مرزی در اکتبر ۲۰۲۳، بیش از چهار هزار نفر در لبنان کشته شده‌اند. بر اساس آمار رسمی خبرگزاری فرانسه، ۷۸ نفر از جمله تعدادی سرباز در سمت مرز اسرائیل و ۵۶ سرباز هم در جریان حمله زمینی به جنوب لبنان کشته شدند. حدود ۶۰ نفر هم از زمان آغاز آتش‌بس کشته شده‌اند که ۲۲ نفر از آن‌ها ۲۶ ژانویه، یعنی زمانی که ساکنان تلاش می‌کردند در مهلت اولیه عقب‌نشینی به شهرهای مرزی بازگردند، کشته شده‌اند.

بیشتر از جهان