عربستان و دبی در راه خانه‌سازی با فناوری چاپ سه بعدی

امارات محل اولین دفتر چاپ سه‌بعدی جهان و آزمایشگاه تحقیقاتی پهپادی چاپ سه‌بعدی است

تصور اینکه بتوان خانه‌ای را با چاپگرهای سه‌بعدی ساخت هر سال بیشتر به واقعیت نزدیک می‌شود. اکنون عربستان سعودی هم به صف کشورهایی پیوسته که خانه‌های سه‌بعدی را برای حل مشکل سکونت شهروندانشان در نظر گرفته‌اند. این کشور می‌خواهد از چاپ سه‌بعدی برای ساخت ۱٫۵ میلیون خانه در دهه آینده استفاده کند.

با استفاده از فناوری که ناسا برای ساخت خانه در فضا به دنبالش بود، حالا روی زمین ساختمان‌هایی بر پا می‌شوند. در دهه گذشته در برخی نقاط جهان خانه‌ها یا اتاق‌هایی با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی ساخته‌شده‌اند؛ اما بنا بر دلایل اقتصادی و فنی هنوز تا همه‌گیر شدن آن فاصله‌داریم.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

استفاده از این فناوری در خاورمیانه و آسیا در حال گسترش است. دولت دبی می‌خواهد یک‌چهارم ساختمان‌های جدید در این کشور تا سال ۲۰۳۰ به‌صورت سه‌بعدی چاپ شوند و منطقه‌ای در حومه پایتخت خود را به میزبانی شرکت‌های چاپ سه‌بعدی و انبارهای آن‌ها اختصاص می‌دهد. عربستان هم برای ساخت ۱٫۵ میلیون خانه در دهه آینده به این فناوری چشم دوخته است.

کشورهای ثروتمند مانند ایالات‌متحده و فقیر مالاوی با استفاده از این فناوری مسکن می‌سازند که نه‌تنها هزینه ساخت‌وساز را به‌طور عمده‌ای کم می‌کند بلکه باعث می‌شود زمان زیادی برای اتمام ساختمان صرفه‌جویی شود. گفته می‌شود می‌توان خانه‌ای را تنها در ۱۲ ساعت ساخت.

رسانه‌های عربستان سعودی در سال ۲۰۱۹ از قصد عربستان برای خرید بزرگ‌ترین چاپگر ساختمانی سه‌بعدی جهان به‌منظور آغاز ساخت خانه در این کشور خبر داده بودند. چاپگری که قادر است ساختمان‌هایی سه‌طبقه با ابعاد ۳۰۰ مترمربع در هر طبقه تولید کند.

به گزارش الوطن، عربستان سعودی قبلاً این فناوری را در سال ۲۰۱۷ آزمایش کرده و وزارت مسکن این کشور اولین سازه سه‌بعدی در ریاض را به اتمام رسانده بود. یک سال پس‌ازآن، در نوامبر ۲۰۱۸، برنامه ملی توسعه و تدارکات مسکن و صنایع، تحت برنامه بزرگ‌تر چشم‌انداز ۲۰۳۰، ساخت موفق یک‌خانه با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی را اعلام کرد.

پیشرفت این برنامه‌ها که با همه‌گیری کرونا کند شده بود در طی ماه‌های گذشته دوباره شتاب گرفته است.

دبی روی این صنعت نوپا به‌صورت جدی سرمایه‌گذاری کرده است. امارات در حال حاضر محل اولین دفتر چاپ سه‌بعدی جهان و آزمایشگاه تحقیقاتی پهپادی چاپ سه‌بعدی است.

به گزارش سی‌ان‌ان گر چه سال ۲۰۱۹ تنها ۲۰ ساختمان به‌این‌ترتیب در سراسر جهان ساخته شد اما امارات در نظر دارد  یک‌چهارم از تمام ساختمان‌های جدید تا سال ۲۰۳۰ به‌صورت سه‌بعدی چاپ شوند و با گام‌های برداشته‌شده، دبی به مرکزی برای این ساختمان با فنّاوری بالا تبدیل شود.

چاپ سه‌بعدی یک ساختمان از اصول مشابه چاپ سه‌بعدی یک اسباب‌بازی - فقط در مقیاس بسیار بزرگ‌تر و استفاده از بتن به جای پلاستیک استفاده می‌کند.

بتن به یک نازل متصل به بازوی رباتیک، ریل یا نوار نقاله پمپ می‌شود که آن را به‌صورت نوار به بیرون فشار می‌دهد تا مخلوط بتن را در یک‌لایه روی لایه قبلی قرار دهد.

حامیان این صنعت می‌گویند این روش می‌تواند سریع‌تر، ارزان‌تر و پایدارتر از روش‌های سنتی باشد.

بیشتر از تکنولوژی