با وجود افزایش شمار مبتلایان کووید-۱۹ در سراسر ایالات متحده بر اثر شیوع سویه اومیکرون، آنتونی فاوچی میگوید این همهگیری در «مسیر درستی» قرار دارد.
البته مشاور ارشد پزشکی کاخ سفید به مناطقی مانند شمالشرقی ایالات متحده اشاره کرد که زودتر آسیب دیدند و بنا بر گزارشها، هماکنون از کاهش شمار مبتلایان خبر دادهاند.
دکتر فاوچی یکشنبه در مصاحبه با برنامه «این هفته» (This Week) ایبیسی، گفت: «اوضاع به نظر خوب میرسد. نمیخواهیم بیش از حد خیالمان راحت شود اما به نظر میرسد درحال حاضر در مسیری درستی پیش میرویم.»
با افزایش شمار مبتلایان به اومیکرون، این کشور در هفتههای اخیر با افزایش شمار موارد ابتلا و بستری مواجه بوده است.
تا روز شنبه، ایالات متحده در مجموع ۷۰ میلیون و ۲۰۶ هزار و ۲۲۰ نفر مبتلا و ۸۶۲ هزار و ۴۹۴ مورد مرگ را ثبت کرده است.
البته این متخصص ارشد بیماریهای عفونی آمریکا گفت با آنکه تغییراتی در سراسر کشور رخ خواهد داد، احتمال دارد ماه آینده تحولی اساسی در این وضعیت رخ دهد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دکتر فاوچی گفت: «اگر الگوی این تغییرها همانند روندی باشد که در جاهای دیگر از جمله شمالشرق میبینیم، به نظر من کمکم شاهد تحولی اساسی در سراسر کشور خواهیم بود.»
«با توجه به پهناور بودن کشور و وضعیت بسیار متفاوت میزان واکسیناسیون در منطقهای نسبت به دیگری... شاید در جاهایی از کشور که کامل واکسن نزدهاند یا واکسن تقویتی تزریق نکردهاند، با مشکلات و گرفتاریهایی در بستری شدن در بیمارستانها مواجه شویم.»
او افزود -با اینکه پیشبینی کردن پایان همهگیری ممکن نیست- اگر واکسیناسیون و تزریق دوز تقویتی ادامه داشته باشد، کووید در «حوزه قابل مهار» قرار میگیرد و تنها یکی دیگر از بیماریهای تنفسی میشود.
او گفت که حوزه قابل مهار یعنی «نمیتوانیم آن را حذف کنیم و از بین ببریم اما بهقدری ضعیف میشود که در جرگه بیماریهای تنفسی عمومی قرار میگیرد که زیستن در کنار آنها را آموختهایم».
او افزود: «دوست داریم به آن وضعیت برسیم تا آن قدر اختلال پیش نیاید که بتوان به وضعیت کمابیش عادی بازگشت. این بهترین سناریو است.»
در حالی که موج شدید اومیکرون به مناطقی که واکسیناسیون در آنها کم بوده، شدیدترین لطمه را زده است، دکتر فاوچی میگوید در حال حاضر هنوز مشخص نیست که تزریق نوبت چهارم ضروری باشد.
او گفت: «ممکن است تزریق دوز تقویتی مجدد ضروری باشد اما باید قبل از تصمیمگیری، میزان ماندگاری آن مشخص شود.»
دادههای مراکز مهار و پیشگیری بیماری (سیدیسی) ایالات متحده نشان داد که ۶۳.۴ درصد جمعیت این کشور کامل واکسینه شدهاند و ۳۹.۹ درصد هم واکسن تقویتی تزریق کردهاند.
© The Independent