شرکت تجاری و دارویی ژاپن، «کووا کو» (Kowa Co Ltd)، روز دوشنبه اعلام کرد که داروی ضدانگل ایورمکتین، بر سویه اومیکرون ویروس کرونا تاثیر «ضد ویروسی» دارد.
این شرکت با دانشگاه کیتاساتو، دانشگاه پزشکی واقع در توکیو، برای آزمایش این دارو به عنوان درمان احتمالی کووید-۱۹ کار کرده است.
به گزارش رویترز، این شرکت در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد که فاز سوم آزمایش غیربالینی این دارو تاثیرات ضدویروسی در برابر سویه اومیکرون و نیز دیگر سویههای ویروس کرونا نشان داده است.
با این حال این شرکت جزئیات بیشتری به اشتراک نگذاشته است.
ایورمکتین به طور بحث برانگیزی، برای درمان بالقوه کووید، از همان مراحل اولیه بیماری همهگیر مطرح بوده است.
اداره غذا و داروی ایالات متحده در مورد استفاده از آن برای درمان یا اقدام پیشگیرانه در برابر کووید-۱۹ هشدار داده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بازبینی سازمان دارویی اروپا در ماه مارس نشان داد که «دادههای در دسترس استفاده از این دارو برای کووید-۱۹ را، بدون آزمایشهای بالینی درستطراحیشده، تایید نمیکنند».
سازمان بهداشت جهانی همچنین در مورد استفاده از «از ایورمکتین برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹» هشدار داد.
دانشگاه آکسفورد در حال اجرای آزمایشی بالینی در بریتانیا است تا قابلیت احتمالی این دارو در درمان کووید را بیازماید.
محققان روز دوشنبه به رویترز گفتند که این کارازمایی هنوز در حال انجام است و تا رسیدن به نتیجه نمیتوان اظهارنظر کرد.
استفاده از این دارو جنجالهایی ایجاد کرده است؛ زیرا جو روگان، شخصیت معروف ضد واکسن ایالات متحده نیز ادعا کرده که از آن استفاده کرده است.
پادکست او در اسپاتیفای اعتراض هنرمندان بابت پخش اطلاعات نادرست از این پلتفرم را برانگیخته است که از میان آنها میتوان به نیل یانگ و جونی میچل اشاره کرد.
در سال ۲۰۲۰ مطالعهای در استرالیا که بهدقت بازبینی شده بود، دریافت که ایورمکتین میتواند کووید را در آزمایشگاه از بین ببرد و این موضوع بهرغم هشدارهای موسسات سلامت همگانی معتبر جهانی که کاربرد این دارو برای درمان کووید را منع میکردند، بعضی از مفسران را بر آن داشت که استفاده از آن در انسان را تبلیغ کنند.
از دیگر درمانهای احتمالی کووید که در آزمایشگاه موثر بودهاند میتوان به هیدروکسیکلوروکین، داروی ضدمالاریا، اشاره کرد که رئیسجمهوری پیشین ایالات متحده، دونالد ترامپ، آن را تبلیغ کرده بود.
سرانجام آزمایشهای بالینی نشان دادند که این دارو نمیتواند برای بیماران مبتلا به کووید موثر باشد.
© The Independent