یک بازرگان و یک صراف در کابل و سرپل کشته شدند

طالبان تاکنون در مورد هیچ‌یک از قتل‌های صورت‌گرفته اظهارنظر نکرده است

مردان مسلح ناشناس محمد داوود موسی، بازرگان و مشاور اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، را در کابل و عارف مرادی را که صراف بود در سرپل به قتل رساندند‌ـ ایندیپندنت فارسی

صبح روز دوشنبه ۱۶ اسفند، مردان مسلح ناشناس محمد داوود موسی، بازرگان و مشاور اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، را مقابل خانه‌اش در شهر کابل به قتل رساندند. شب دوشنبه نیز عارف مرادی، که صراف بود، در شهرستان سانچارک سرپل هدف شلیک افراد مسلح قرار گرفت و جان باخت.

زاید صدیق، از نزدیکان محمد داوود موسی، گفت مردان مسلح که سوار بر خودرو بودند حوالی ساعت هشت صبح به وقت افغانستان به محمد داوود موسی شلیک کردند و از منطقه متواری شدند. خان‌جان الکوزی، عضو هیئت‌مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، به طلوع‌‍ نیوز گفت موسی نمایندگی شرکت مرسدس بنز را در افغانستان داشت و نزدیک به ۳۰ سال در زمینه تجارت فعال بود.

داوود موسی ضمن فعالیت‌های مستقل تجاری، مشاور ارشد اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بود و در تهیه پیش‌نویس قانون سرمایه‌گذاری، قانون مالیات و قرارداد ترانزیت میان افغانستان و پاکستان نقش داشت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در همین حال، یک منبع آگاه در شهرستان سانچارک استان سرپل در شمال افغانستان به ایندیپندنت فارسی گفت شامگاه دوشنبه، مردان مسلح‌ عارف مرادی، صراف و بازرگان، را هنگامی که داشت از محل کارش به خانه بازمی‌گشت، به قتل رساندند. این منبع آگاه افزود ضاربان پس از کشتن عارف مرادی، پول و وسایل او را با خود بردند و پیکر او را در جاده رها کردند.

هم‌زمان با این دو اتفاق، خیرمحمد پهلوان، عضو سابق نیروهای خیزش مردمی در شهر شبرغان، نیز در خانه‌اش به قتل رسید. بر اساس اطلاعات منابع آگاه، خیرمحمد پهلوان عضو یک گروه نظامی وابسته به عبدالرشید دوستم بود. او پس از فروپاشی دولت پیشین افغانستان، اسلحه خود را به طالبان داده و به شغل رانندگی مشغول بود.

بعدازظهر روز سه‌شنبه، محمد ادیب، ساکن شهرک عرفانی در غرب کابل، در صفحه فیسبوکش نوشت یک خودرو نظامی طالبان پدرش را در جاده زیر گرفته و پدرش جان باخته است.

طالبان در مورد هیچ‌یک از این قتل‌ها اظهارنظر نکرده است. این گروه با جلوگیری از انتشار اطلاعات مربوط به حوادث جنایی، تلاش می‌کند اوضاع امنیتی افغانستان را عادی و مثبت جلوه دهد. طالبان با اعمال سانسور شدید بر رسانه‌ها، از انتشار خبرهایی که باعث انتقاد از این گروه شود، جلوگیری می‌کند. بر اساس گزارش اخیر سازمان دیده‌بان حقوق بشر، رسانه‌های محلی در استان‌ها و شهرستان‌های افغانستان بیشتر از رسانه‌هایی که در کابل فعالیت می‌کنند زیر فشار طالبان قرار دارند و هیچ مطلبی را بدون موافقت طالبان منتشر نمی‌کنند.

بیشتر از جهان