علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در تازهترین سخنرانی خود از ایران و اقتصاد و مردمی سخن گفت که فرسنگها با واقعیتهای موجود جامعه ایران فاصله دارد.
اظهارات اخیر خامنهای در دیدار با گروهی از مقامهای سابق و فعلی جمهوری اسلامی میتواند نشان از قطع ارتباطات او با جهان واقعیت یا انکار آگاهانه تمام واقعیتهای تلخی باشد که مردم ایران هر روز با آن دست و پنجه نرم میکنند.
او در سخنرانی به نسبت طولانی خود حاضر نشد اشارات صریحی به وضعیت و شاخصهای وخیم اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و حتی سیاسی در ایران بکند و تلاش کرد با برشمردن برخی به گفته او «دستاوردها»، به حامیان و کارگزاران جمهوری اسلامی «امید» بدهد.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی خود به «پیشرفت» در شاخصهایی اشاره کرد که دستکم در دو سال اخیر با تردید و تشکیک بسیاری از کارشناسان همراه بوده است.
واکسنهای کرونا؛ عراق هم آن را قبول ندارد
تولید چندین واکسن «کرونا» در داخل ایران، یکی از همین شاخصهاست که خامنهای از آن به عنوان «شرف ملت ایران» نام برده است؛ واکسنهایی که نهتنها در داخل ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان نیز مورد پذیرش واقع نشده است.
عراق از جمله کشورهایی است که فروردین ماه امسال اعلام کرد تنها به آندسته از مسافران ایرانی اجازه ورود به این کشور را میدهد که یکی از واکسنهای «مورد تایید عراق» را زده باشند.
«فایزر»، «مدرنا»، «آسترازنکا»، «جانسون»، «سینوفارم» و «سینوواک» واکسنهایی هستند که عراق آنها را تائید کرده است و در این میان نامی از واکسنهای تولید ایران به چشم نمیخورد.
فروپاشی اقتصاد؛ سفره مردم حرف آخر را میزند
خامنهای در سخنان خود همچنین این ادعا را تکرار کرد که اقتصاد ایران در پی تحریمهای گسترده بینالمللی نهتنها «ورشکسته» نشده، بلکه تابآوری آن بالا رفته که این یک «موفّقیّت بزرگ» است.
او بدهی خارجی «نزدیک به صفر» جمهوری اسلامی را «موفّقیّت کمی» ندانسته و به عنوان یکی از «دستاوردهای» جمهوری اسلامی در شرایط تحریمها اعلام کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این ادعای خامنهای در شرایطی مطرح شده که براساس اعلام بانک مرکزی، میزان بدهی خارجی ایران در پایان سال ۱۴۰۰، بیش از ۸.۴ میلیارد دلار است.
جمهوری اسلامی در سالهای اخیر از صندوق بینالمللی پول درخواست وامی به مبلغ پنج میلیارد دلار کرده بود که این درخواست تاکنون بیپاسخ مانده است.
شرایط وخیم اقتصادی مردم ایران و بسیاری از شاخصهای اقتصادی از دیگر مواردی بود که خامنهای ترجیح داد از کنار آنها بگذرد و چهرهای دور از واقعیت از ایران فعلی ترسیم کند.
صدها داده آماری رسمی و بررسی بسیار از آنها در سالهای اخیر به خوبی نشان میدهد ایرانی که او در سخنرانی خود ترسیم کرده تفاوت شگرفی با واقعیتهای موجود در ایران کشور دارد.
مدیریت مردمی؛ نقش شورای نگهبان چه بود؟
رهبر جمهوری اسلامی در حوزه سیاسی هم این ادعا را مطرح کرد که جمهوری اسلامی مثل برخی کشورها مشکلاتی همچون «انتخابات زودرس، ابطال انتخابات و مانند اینها» ندارد، چرا که در چنین نظامی «کارها به صورت قانونی، به صورت درست پیش رفت و حرکت کرد و به نتایج [رسید].»
منظور خامنهای از این سخنان، انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ است که با حذف بیسابقه بسیاری از نامزدهای انتخاباتی منجر به قدرت گرفتن ابراهیم رئیسی در ایران شد.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود از دولت رئیسی به طور تلویحی به عنوان «جریان مردمیِ مدیریّت کشور» نام برد که به گفته او حرکت آن «آسان و راحت پیش رفت.»
از علی خامنهای به عنوان مهمترین کسی نام برده میشود که پشت پرده مهندسی انتخابات سال ۱۴۰۰ بود و با سکوت و برخی سیاستگذاریهای پشت پرده توانست با ابزار نظارتی شورای نگهبان سایر رقبای رئیسی را حذف و «دولت جوان انقلابی» مدنظر خود را پس از سالها در ایران به قدرت برساند.
چه کسی گیر افتاده؛ جمهوری اسلامی یا آمریکا؟
خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود این ادعا را مطرح کرد که «آمریکاییها صریحاً میگویند فشار حدّاکثری علیه ایران شکست خفّتباری خورد که خیلی قضیّه بزرگی است.»
او همچنین به دور جدید مذاکرات هستهای نیز اشاره کرد و به دولت رئیسی گفت که بیاعتنا به نتایج آن به فعالیتهای خود ادامه دهد، چرا که «هیئت مذاکره[کننده]ی ما بحمدالله در مقابل زورگوییهای طرف مقابل و زیادهخواهیها مقاومت» خواهد کرد.
خامنهای اضافه کرد که آمریکا در قرارداد برجام «بدعهدی» کرد و حالا در «بنبست» مانده است.
ادعای شکست سیاستهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی از سیاستهای آشکار و شناخته شده خامنهای در سه دهه اخیر است.
او بیش از سه دهه است تلاش میکند نشان دهد در رویارویی تاریخی جمهوری اسلامی با آمریکا، این روحانیون شیعه حاکم بر ایران هستند که از این میدان «سربلند» بیرون آمده و توانستهاند مقابل آمریکا ایستادگی کنند، ادعایی که خامنهای هرگز حاضر نشده درباره هزینههای آن سخنی بر زبان آورد، هزینههایی که سالهای از جیب مردم ایران پرداخت میشود.