حسن اکبری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، از تلف شدن دومین تولهیوز «ایران» خبر داد. «ایران» نام مادهیوزپلنگی است که در ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در «توران» تحت عمل سزارین قرار گرفت و سه توله نر به دنیا آورد. ابتدا مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست ایران، جنسیت تولهیوزهای را ماده اعلام کرده بوند. یکی دیگر از این تولهیوزها چهاردهم اردیبهشتماه تلف شده بود. علت مرگ این توله یوز «ناهنجاری و چسبندگی ریه» اعلام شد.
پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، بامداد چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت به نقل از معاون تنوع زیستی این سازمان نوشت: «صبح امروز دامپزشک تیمارگر تولهیوزها، متوجه تغییر در عادت دفع آنها میشود که به فوریت موضوع توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان پیگیری شد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
معاون سازمان حفاظت محیط زیست ایران درباره چگونگی تلف شدن دومین تولهیوز گفت: «پس از بررسیها، با نظر دامپزشک متخصص، تصمیم بر این شد که تولهها، برای بررسی بیشتر و نظارت دامپزشکی به یک بیمارستان تخصصی دامپزشکی در تهران منتقل شوند که متاسفانه یکی از تولهها در مسیر انتقال به تهران تلف شد.»
به گفته معاون تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، علت مرگ دومین تولهیوز بهدنیا آمده در مرکز «تکثیر یوز آسیایی»، پس از کالبدگشایی، اعلام خواهد شد.
ایران یکی از آخرین زیستگاههای یوزپلنگ ایرانی یا آسیایی بهشمار میرود و سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۱ یک برنامه حفاظتی برای نجات این گونه در معرض انقراض تدوین کرد. در حال حاضر ۱۲ یوزپلنگ ایرانی وجود دارد. تعداد یوز ایرانی در دهه ۸۰ حدود ۱۰۰ قلاده بود.