نت بلاکس: اینترنت سراسر ایران دچار اختلال شده است

در پی تداوم تظاهرات ضدحکومتی اختلال در اینترنت شدت گرفته است

مردم هم‌زمان به راه‌هایی برای دور زدن قطعی اینترنت دست پیدا کردند که بررسی بعضی از آن‌ها حاکی از مشکوک بودن منبعشان است‌ـ TASNIM NEWS / AFP

نت بلاکس، نهاد ناظر بر امنیت سایبری و حکومتی در جهان، روز جمعه تایید کرد که داده‌های شبکه نشان‌دهنده اختلال در اتصال اینترنت در سراسر ایران است که تاثیر زیادی بر خدمات خط ثابت دارد.

به خیابان کشیده شدن اعتراض‌های مردم خوزستان پس از فرو ریختن ساختمان متروپل، جمهوری اسلامی را بر آن داشت که باز هم آستین‌هایش را بالا بزند و برای حل مسئله به روش خودش، اینترنت را مسدود کند.

مردم شهرهای مختلف استان خوزستان بیشترین اختلال را در اینترنت همراهشان گزارش کرده‌اند. سرعت اینترنت خانگی در این مناطق نیز کند شده است. فیلتربان نیز همچنین با تایید اختلال اینترنت در خوزستان اعلام کرد که اینترنت در شهر قم نیز پنجشنبه ۵ خرداد، ساعت ۳:۳۰ بامداد دچار اختلال شدید بوده است.

به گزارش فیلتربان، اینترنت همراه خط‌های ایرانسل و همراه اول تقریبا در تمامی محله‌های آبادن قطع و اینترانت (سایت‌ها و سرویس‌های داخل ایران) برقرار است. ویدیوها و پخش زنده اینستاگرامی با فیلترشکن و از مناطقی منتشر می‌شود که شهروندانی که به اینترنت ثابت دسترسی داشتند، اینترنت خود را با دیگران به اشتراک گذاشته‌اند. فیلتربان اعلام کرد که امنیت این فیلترشکن‌ها قابل تایید نیست.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مردم هم‌زمان به راه‌هایی برای دور زدن قطعی اینترنت دست پیدا کردند که بررسی بعضی از آن‌ها نشان می‌دهد که منبعشان مشکوک است. برخی از کانال‌های تلگرامی اقدام به فروش پروکسی و فیلترشکن‌هایی کردند که با استفاده از آن‌ها، کاربران ایرانسل و همراه اول می‌توانند به اینترنت متصل شوند. این ابزارها تحت عنوان «نیم‌بها» و «تبدیل داخلی به جهانی» فروخته می‌شوند.

بررسی‌های فیلتربان نشان می‌دهد سرور این ابزارها در داخل ایران است و امنیت ارتباطات کاربرانی که از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند در خطر قرار دارد.

اپلیکیشن سایفون یکی از ابزارهایی‌ست که، بر اساس گزارش‌های مردمی، توانسته است تا حدی محدودیت‌های اینترنت در ایران را دور بزند. سایفون پیش از این ادعا کرده بود در آبان ۱۳۹۸ ایرانیان را به اینترنت جهانی متصل نگه داشته بود. طبق گزارش‌ها، سایفون قادر بود از شکاف‌ موجود در اجرای پروژه قطع اینترنت ایران بهره‌برداری کند و کاربران را به اینترنت جهانی متصل نگه دارد.

بر اساس گزارش‌های مردمی در رسانه‌های اجتماعی، روز پنجشنبه ۵ خرداد، در مناطق مختلف شهر تهران در ساعت‌هایی اینترنت تلفن همراه با شرایط نزدیک به قطعی روبرو شده بود و همچنین اینترنت خانگی نیز در برخی مناطق با کندی شدید همراه است.

وزارت ارتباطات ایران در یک ماه اخیر زیر بار کندی و قطعی اینترنت نرفت و با وجود گزارش‌های مردمی، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات، گفت: «زمانی که وزارتخانه را تحویل گرفتم، سرعت اینترنت تلفن همراه ۲۱ و هشت دهم مگابیت بر ثانیه بود و الان با حدود ۱۵ درصد افزایش، به ۲۵ رسیده است. سرعت اینترنت خانگی نیز حدود ۹ مگابیت بر ثانیه بود و اکنون به حدود ۱۰ رسیده است.»