روزنامه «دیلی صباح» از ناپدید شدن یک روزنامهنگار ایرانی مخالف جمهوری اسلامی، که از ۹ سال پیش مقیم کشور ترکیه بوده است، خبر داد. بهگزارش این روزنامه ترک، این روزنامهنگار ایرانی، محمدباقر مرادی، از روز ۳۰ مه ۲۰۲۲، ناپدید شده و خبری از او در دست نیست.
پدر مرادی معتقد است که فرزندش را ماموران جمهوری اسلامی ایران ربودهاند. او میگوید محمدباقر مرادی در خلال برگزاری دادگاه بر سر نحوه پوشش اخبار ضدحاکمیت در ایران، از کشور خارج و به ترکیه پناهنده شد.
به گزارش دیلی صباح، محمدباقر مرادی در تاریخ نهم ماه خرداد ۱۴۰۱ از منزلش در آنکارا به قصد خرید خارج شد. غیبت طولانی او اعضای خانوادهاش را بر آن داشت تا جداگانه با تلفن همراه او تماس بگیرند اما تماسها بیپاسخ ماند و کمی بعد خودروی مرادی کشف شد.
روزنامه حریت گفته است خانواده مرادی با ثبت شکوائیه جنایی، مدعی شدهاند که او ربوده شده است. محسن مرادی، پدر محمدباقر مرادی، گفته است نیروهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران، از مدتی قبل در «تعقیب» فرزندش بودند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ترکیه اولین مقصد بسیاری از مخالفهای سیاسی و ایدئولوژیک حکومت ایران است که به دلیل فعالیتهایی که از نظر جمهوری اسلامی جرم بهحساب میآید، مجبور به جلای وطن میشوند. برخی در ترکیه پناهجو میشوند و برخی موفق میشوند خود را به کشورهای اروپایی و آمریکای برسانند.
دیلی صباح مینویسد وقایع و عملیات نیروهای امنیتی ترکیه در سالهای گذشته نشان میدهد دستگاه اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران، یا دستکم کسانی که برای آن کار میکنند، در ترکیه فعالاند و با توطئههای آدمربایی و ترور، مخالفهای حکومت ایران را هدف حمله قرار میدهند.
اخیرا ۱۶ مظنون به اتهام عضویت در یک شبکه تحت استخدام دستگاه اطلاعات و امنیت جمهوری اسلامی ایران که تلاش میکرد مخالفهای جمهوری اسلامی را به ایران بازگرداند، در ترکیه بازداشت شدند. رسانههای ترکیه در بهمن ماه ۱۴۰۰ ضمن اعلام این خبر، گزارش دادند که یک دادستان شاغل در دادگاه منطقه آناتولی و یک درجهدار بازنشسته ارتش، که هر دو ترکیهای هستند، نیز در این اقدام به آدمربایی دست داشتهاند.
دادستانی مرکزی استانبول مظنونهای فوق را به جرائمی چون عضویت و اداره سازمانی جنایی که کارش به دست آوردن اطلاعات محرمانه با هدف جاسوسی نظامی و سیاسی و یا سلب آزادی افراد، و همچنین مشارکت در عملیات تهدید و فریب افراد، متهم کرده است.
دیلی صباح مینویسد در کیفرخواست دادستانی مرکزی استانبول، از جمله نام سرهنگ «مشعلی فیروزه» آمده است که قربانی شبکه عملیاتی عوامل جمهوری اسلامی بوده و به ایران بازگردانده شده است. گفته میشود آرزو سعیدوند و پسرشان شکایت کردهاند. به گزارش دیلی صباح، عملیات قبلی مامورهای دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه برای دو شهروند ایرانی دیگر به نامهای محمد رضایی، کارمند سابق نیروی دریایی جمهوری اسلامی و شهنام گلشنی، کارشناس اقتصاد، با شکست مواجه شده است.
سال گذشته نیز پس از ربودن حبیب اسیود، از چهرههای اصلی گروه «النضال» در ترکیه و انتقالش به ایران، پلیس ترکیه از بازداشت اعضای یک گروه از خلافکارها به اتهام همکاری با دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ربودن اسیوند خبر داد.