تحقیقی جدید نشان داد یک ردیاب سلامتی مچی که به طور معمول برای رصد کردن باروری استفاده میشود، میتواند برای تشخیص کووید-۱۹ چند روز قبل از پدیدار شدن علائم، به کار گرفته شود.
این ردیاب با همراهی هوش مصنوعی ایآی (AI)، تغییرات دمای پوست، ضربان قلب و میزان تنفس، جریان خون و همچنین کمیت و کیفیت خواب را اندازه میگیرد تا تعیین کند آیا فرد به ویروس کرونا آلوده است یا نه.
بر اساس این مطالعه که یک هزار و ۱۶۳ فرد زیر ۵۱ سال را از ابتدای همهگیری دنبال کرد، ۶۸ درصد موارد ابتلا به کووید دو روز پیش از شروع نشانهها، با موفقیت تشخیص داده شدند.
امید است که تشخیص سریع کووید-۱۹ بتواند قرنطینه زودهنگام را امکانپذیر کند و جلو انتشار ویروس را بگیرد.
محققان دستبندهای ایوا (AVA) را آزمایش کردند؛ یک ردیاب باروری که مردم میتوانند آن را آنلاین بخرند تا بهترین زمان برای بارداری را ردیابی کنند. آنها میخواستند ببینند آیا تغییرات فیزیولوژیک تحت رصد این ردیاب میتواند برای تولید دستگاهی برای فهمیدن الگوریتمی که بیماری را تشخیص میدهد، به کار رود.
از شرکتکنندگان در این مطالعه خواسته شد دستبند ایویای را که هر ۱۰ ثانیه دادهها را ضبط میکند، شبها به دست کنند. افراد برای کار کردن آن [دستبند] باید دستکم چهار ساعت بخوابند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این دستبندها با اپلیکیشنی در تلفن هوشمند هماهنگ شدند و افراد هر فعالیتی را که ممکن بود بر این نتایج تاثیر بگذارد مانند الکل، داروهای تجویزی و داروهای نشاطآور را ثبت کردند. آنها همچنین نشانههای احتمالی کووید-۱۹ مانند تب را هم ضبط کردند.
همه شرکتکنندگان در این مطالعه آزمایشهای آنتیبادی سریع رایج برای کووید را دادند و از آنهایی که علائم هم داشتند، آزمایش سواب پیسیآر نیز گرفته شد.
در مجموع، ۱.۵ میلیون ساعت داده فیزیولوژیکی ثبت و بیماری کووید در ۱۲۷ نفر تایید شد که از این تعداد، ۶۶ نفر (۵۲ درصد) که دستگاه را برای دستکم ۲۹ روز متوالی دست کرده بودند، در تحلیلها گنجانده شدند.
این مطالعه که در مجله بیامجی اوپن (BMJ Open) منتشر شد، نشان داد در مقایسه با دوران مبتلا نشدن، در طول دوره کمون (پنهان) یعنی دوره قبل از پدیدار شدن علائم، زمانی که علائم بروز میکنند و در طول بهبودی، تغییرات قابلتوجهی در بدن روی میدهد.
به طور کلی این ردیاب و الگوریتم کامپیوتری ۶۸ درصد از افراد کووید مثبت را دو روز پیش از پدیدار شدن علائم شناسایی کردند.
این تیم، از جمله محققان موسسه تحقیقاتی قلب و عروق بازل، چنین نتیجهگیری کردند که در این تحقیق، محدودیتهایی وجود داشته است؛ از جمله اینکه همه موارد ابتلا به کووید شناسایی نشدند.
اما آنها افزودند: «فناوری حسگر فناوری حسگر پوشیدنی میتواند تشخیص کووید-۱۹ در طول دوره پیش از بروز علائم را امکانپذیر کند.»
«فناوری حسگر قابل بستن بر بدن روشی آسان و کمهزینه است تا افراد بتوانند سلامتی و تندرستی خود را در طول همهگیری رصد کنند.»
«تحقیقات ما نشان میدهد چطور این دستگاهها با همراهی هوش مصنوعی میتوانند مرزهای پزشکی شخصیشده [ارائه خدمات پزشکی متناسب با ویژگیهای مولکولی هر فرد] را جابهجا کنند و بیماری را (پیش از بروز علائم) تشخیص دهند و به طور بالقوه، انتقال ویروس در جامعه را کم کنند.»
این الگوریتم حالا در گروه بسیار بزرگتری (۲۰ هزار نفر) از افراد در هلند در حال آزمایش است و انتظار میرود نتایج آن اواخر امسال مشخص شود.
نویسندگان این مطلب نوشتند در حالی که آزمایش پیسیآر استاندارد طلایی برای تایید ابتلا به کووید است، «یافتههای ما نشان میدهد که دستگاهی که با اطلاعات حاصل از به دست کردن آن، الگوریتم را میفهمد، ممکن است به عنوان ابزار آینده تشخیص کووید-۱۹ بینشانه یا پیش از بروز علائم به کار رود.»
«این دستگاهها با همراهی هوش مصنوعی میتوانند مرزهای پزشکی شخصیشده را جابهجا کنند و بیماری را پیش از بروز [علائم] تشخیص دهند و به طور بالقوه انتقال ویروس در جامعه را کاهش دهند.»
© The Independent