۴۰ میلیون دلار پول نقد به طالبان رسید

بانک مرکزی افغانستان اعلام کرد که یک بسته ۴۰ میلیون دلاری به این بانک تحویل داده شد

در یازده ماه گذشته بیش از نه صدو پنجاه میلیون دالر به طالبان رسیده است عکس از آژانس اطلاعاتی باختر

بانک مرکزی افغانستان که اکنون در کنترل طالبان است، روز یکشنبه، ۹ مرداد ۱۴۰۱ (۳۱ ژوییه ۲۰۲۲)، اعلام کرد که یک بسته ۴۰ میلیون دلاری پول نقد به این بانک تحویل داده شده است.

آژانس خبری باختر با انتشار تصویرهایی از رسیدن بسته‌های این مبلغ پول نقد به فرودگاه کابل، نوشته است که «۴۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه» به افغانستان رسیده است. بنا به این گزارش به نقل از بانک مرکزی افغانستان، این پول‌ها به یکی از بانک‌های تجارتی کشور سپرده شده است.

در ۱۱ ماه گذشته طالبان صدها میلیون دلار پول نقد در قالب «کمک‌های بشردوستانه» دریافت کرده‌اند.

بانک مرکزی افغانستان گفته است که خواهان روابط خوب با تمام نهادهای مالی و جهانی است و از این نهادها انتظار دارد که مراودات بانکی عادی با افغانستان را از سر گیرند.

در پی تسلط یافتن طالبان بر کشور و فروپاشی حکومت پیشین، افغانستان با قطع کمک‌های جامعه جهانی، اعمال محدودیت‌ها از سوی ایالات متحده آمریکا، و بحران نقدینگی روبه‌رو است. با این حال، اخیرا سازمان ملل اعلام کرده است که تا پایان مارس ۲۰۲۲ میلادی، هر هفته ۲۰ میلیون دلار پول نقد به افغانستان خواهد فرستاد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش از این نیز صدها میلیون دلار پول نقد به بانک مرکزی افغانستان تحویل داده شده بود. بانک مرکزی حدود سه هفته پیش، روز ۱۶ تیر، اعلام کرد که ۳۲ میلیون دلار پول نقد تحویل گرفته است. به گفته این بانک که اکنون زیر نظر حکومت طالبان اداره می‌شود، پیش از این نیز بیش از ۹۵۳ میلیون دلار پول نقد به آن تحویل داده شده است.

پس از تسلط طالبان بر کشور، آمریکا دارایی‌های افغانستان را منجمد کرد و بانک جهانی نیز تمامی کمک‌های مالی به این کشور را قطع کرد. این محدودیت‌ها ارزش پول افغانستان را به شدت کاهش داد و موجب بروز بحران نقدینگی در کشور شد.

طالبان تاکنون درمورد چگونگی مصرف میلیون‌ها دلاری که به بانک مرکزی افغانستان رسیده است، توضیحی نداده‌اند.

جامعه جهانی به علت این کمک‌های نقدی به طالبان با انتقاد‌های شدید روبه‌رو است، اما گفته می‌شود که این کمک‌ها نه به طالبان، بلکه برای کمک به بخش‌های خدماتی و بهداشتی در افغانستان است.

با وجود پرداخت بیش از ۹۰۰ میلیون دلار کمک نقدی به افغانستان، بسیاری از مردم افغانستان همچنان با فقر شدید دست‌وپنجه نرم می‌کنند و از گسترش روزافزون بحران اقتصادی در این کشور سخن گفته می‌شود.

بیشتر از جهان