ترامپ: توافق با ایران را به بمباران ترجیح می‌دهم

«همچنان فکر می‌کنم ما با ایران هم به توافق خواهیم رسید. هیچ‌کس دیگری نمی‌توانست این کار را انجام دهد»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در گفت‌وگو با روزنامه تایم از آمادگی خود برای دیدار با علی خامنه‌ای یا مسعود پزشکیان خبر داد اما همزمان تاکید کرد که اگر با جمهوری اسلامی به توافق نرسد، رهبری حمله به ایران را بر عهده خواهد گرفت.

او در این مصاحبه که روز جمعه پنجم اردیبهشت منتشر شد، در پاسخ به خبرنگار تایم که از او پرسید «آیا آمادگی دارید با رهبر یا رئیس‌جمهوری نظام ایران دیدار کنید؟» گفت: «حتما.»

خبرنگار تایم که به مناسبت صدمین روز بازگشت ترامپ به کاخ سفید، روز سه‌شنبه سوم اردیبهشت با ترامپ گفتگو می‌کرد، از او پرسید که آیا در صورت حمله نظامی اسرائیل به ایران، آمریکا خارج از این جنگ باقی خواهد ماند؟ رئيس‌جمهوری آمریکا جواب داد: «نه من همچین چیزی نگفتم. شما پرسیدید که آیا او (نتانیاهو) من را وارد ماجرا می‌کند، که انگار من به ‌اجبار وارد جنگ می‌شوم. نه، اگر نتوانیم به توافقی برسیم، ممکن است کاملا با میل خودم وارد جنگ شوم. اگر توافقی صورت نگیرد، من نفر اولی خواهم بود که جلو می‌افتد.»

رئيس‌جمهوری آمریکا ضمن تاکید بر اینکه مایل است تا با علی خامنه‌ای یا مسعود پزشکیان برای حل بحران هسته‌ای تهران دیدار کند، گزارش منتشرشده درباره ممانعت او از حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران را تکذیب کرد.

ترامپ گفت: «این خبر درست نیست و من آن‌ها (اسرائیل) را متوقف نکردم، اما شرایط را هم برایشان تسهیل نکردم، چون فکر می‌کردم می‌توانیم بدون حمله به توافق برسیم. همچنان امیدوارم بتوانیم، اما این امکان نیز وجود دارد که مجبور به حمله شویم، چون ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. من (به اسرائیل) نه نگفتم، ولی شرایط (حمله نظامی) را هم برای آنان تسهیل نکردم. در نهایت می‌خواستم این تصمیم را به خودشان واگذار کنم، اما گفتم ترجیح می‌دهم توافق کنیم تا اینکه بمب‌ها روی سر کسی بیافتد.»

دونالد ترامپ در برابر این سوال تایم که آیا نگران است تا نتانیاهو او را ورد جنگ با جمهوری اسلامی کند هم پاسخ داد که چنین نگرانی ندارد.

او در بخش دیگری از این گفت‌وگو، درباره تلاش‌های دولت خود برای پایان یافتن جنگ‌ها و تنش‌های نظامی در سراسر جهان توضیح داد: «من با بسیاری از رهبران سیاسی رابطه‌ای نزدیک دارم و مثلا اگر بتوانم جلوی کشته شدن حدود ۳ هزار نفر در هفته را در جنگ روسیه و اوکراین بگیرم، خب این فقط به خاطر حضور من خواهد بود و هیچ‌کس دیگری نمی‌تواند این کار را بکند. به نظرم ما این کار را نیز خواهیم کرد و فکر می‌کنم به زودی (جنگ روسیه و اوکراین) پایان خواهد یافت.»

دونالد ترامپ افزود: «همچنان فکر می‌کنم ما با ایران هم به توافق خواهیم رسید. هیچ‌کس دیگری نمی‌توانست این کار را انجام دهد.»

در همین حال رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در پاسخ به این سوال که گمان می‌کند مسئول کشته شدن بیش از ۳۰۰ کودک در غزه، از زمان پایان آتش‌بس حماس و اسرائیل بر عهده کیست، گفت: «بیشتر از هر کسی، بایدن مقصر است، چون همان‌طور که می‌دانید ایران در دوره من ورشکسته بود، و بایدن اجازه داد که ایران ثروتمند شود. پولی برای حماس وجود نداشت، پولی برای حزب‌الله نبود و ایران در دوره (اول) ریاست‌جمهوری من ورشکسته بود. شما این را می‌دانید، بایدن هم می‌داند. آن‌ها (ایران) هیچ پولی نداشتند و حتی به حماس گفتند ما به شما پول نمی‌دهیم، ولی وقتی بایدن آمد همه تحریم‌ها را برداشت و اجازه داد چین و بقیه کشورها نفت ایران را بخرند.»

دونالد ترامپ ادامه داد: «ایران طی چهار سال ۳۰۰ میلیارد دلار پول نقد به‌دست آورد و دوباره تامین مالی تروریسم، ازجمله حمایت از حماس را شروع کردند. حماس در دولت اول من از دور خارج شده بود، حزب‌الله از دور خارج شده بود و ایران در دوره من هیچ پولی نداشت. من دولت بایدن را مقصر می‌دانم، چون آن‌ها اجازه دادند ایران بدون توافق به صحنه برگردد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رئیس‌جمهوری ایالات متحده در گفت‌وگو با تایم، به بررسی عملکرد صد روز نخست دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش پرداخت و دیدگاه‌های خود را درباره سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده مطرح کرد. ترامپ تاکید کرد که ایالات متحده در حال مذاکره با چین برای کاهش تعرفه‌ها و رسیدن به توافقات تجاری است.

ترامپ در این مصاحبه گفت شی جین‌پینگ، رئيس‌جمهوری چین شخصا با او تماس گرفته است تا درباره نزاع تجاری فعلی گفت‌وگو کند. رئیس جمهوری آمریکا همچنین از اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر خودروها، فولاد و آلومینیوم دفاع کرد و آن‌ها را راهی برای محفاظت از اقتصاد آمریکا دانست.

در مورد جنگ روسیه و اوکراین، ترامپ بار دیگر تاکید کرد که تنها او می‌تواند به این درگیری پایان دهد و اظهار داشت که بدون دخالت او، این جنگ ادامه خواهد داشت. او همچنین اشاره کرد که کریمه باید تحت کنترل روسیه باقی بماند؛ موضعی که با سیاست‌های ایالات متحده در دولت بایدن و اوباما کاملا متفاوت است. روسیه شبه‌جزیره کریمه را در سال ۲۰۱۴ به خاک خود ملحق کرد.

ترامپ از برنامه‌های خود برای اجرای عملیات‌ گسترده اخراج مهاجران غیرقانونی نیز دفاع کرد و گفت در صورت لزوم، از گارد ملی و حتی ارتش برای اجرای این سیاست‌ها استفاده خواهد کرد.