سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ استان افغانستان در یک ماه اخیر، تلفات جانی و خسارات مالی هنگفتی برجای گذاشته است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، روز پنجشنبه سوم شهریور (۲۵ اوت)، در یک نشست خبری در کابل، آمار کشتهشدگان سیلابهای اخیر در افغانستان را ۱۸۲ تن اعلام کرد. او گفت درنتیجه این سیلابها، ۲۵۰ نفر زخمی شدند و بیش از ۳ هزار خانه تخریب شده است. مجاهد همچنین از تخریب هزاران جریب زمین و تلف شدن بیش از هزار راس دام در استانهای مختلف خبر داد.
سرازیرشدن سیلابهای شدید که از اوایل ماه اوت آغاز شد، تلفات جانی و خسارات مالی قابل ملاحظهای در استانهای پروان، پنجشیر غزنی، لوگر، نورستان، پکتیا، ننگرهار، پکتیکا، خوست، کنر، لغمان، ارزگان، غور و قندهار برجا گذاشت. در این میان، استانهای لوگر، نورستان و پروان بیشترین تلفات را در نتیجه این سیلابها متحمل شدند.
در همین حال، منابع آگاه محلی در استان پنجشیر، صبح روز پنجشنبه از سرازیر شدن سیلاب هولناکی در این استان خبر دادند. به گزارش منابع آگاه، بهدلیل انحراف مسیر رودخانه پنجشیر در منطقه پیشغور، شمار زیادی از خانهها و مزارع اهالی آن منطقه تخریب شده و جاده اصلی پنجشیر نیز مسدود شده است. هنوز در مورد تلفات جانی در پنجشیر جزئیاتی منتشر نشده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، تنها در یک هفته اخیر، هشت کودک در نتیجه سیلابها در شرق افغانستان جان باختند. این اداره اعلام کرد که سازمان ملل متحد تیمهای امدادرسان را در شرق افغانستان مستقر میکند تا به هزاران نفری که خانهها، دامها و محصولات خود را در اثر سیل شدید هفته گذشته در این کشور از دست دادهاند، کمک کند.
اداره هماهنگی امور کمکهای بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرد از آغاز سال ۲۰۲۲ تاکنون، ۲۵۶ نفر در نتیجه سیلابهای ناگهانی در افغانستان جان باختهاند. این اداره آمار تلفات ناشی از سیلاب در سال جاری را ۷۵ درصد بیشتر از تلفات سال گذشته عنوان کرد. اوچا در تازهترین گزارش خود نوشت: «در سال ۲۰۲۲، سیلابها باعث کشته شدن ۲۵۶ نفر از جمله ۱۱۸ نفر از اول اوت تاکنون شده است. این آمار ۷۵ درصد نسبت به ۱۴۷ مورد تلفات ناشی از سیل در سال ۲۰۲۱، افزایش یافته است.»
این اداره از آغاز روند کمکرسانی به آسیبدیدگان سیلابها خبر داد و گفت تیمهای امدادرسان به محل حادثه در شرق افغانستان اعزام شدهاند تا امکانات اولیه را برای آسیبدیدگان فراهم کنند. یونیسف نیز از آغاز روند توزیع کمکهای غذایی و دارویی به سیلزدگان خبر داد. در همین حال، طالبان در روزهای اخیر با انتشار تصاویری، از توزیع کمک به آسیبدیدگان سیلابها در غزنی، پکتیا، ننگرهار و برخی از استانهای دیگر خبر دادند. ذبیح الله مجاهد در نشست خبری روز پنجشنبه نیز از نهادهای امدادرسان بینالمللی و بازرگانان افغان خواست تا به کمک آسیبدیدگان سیلابهای اخیر بشتابند.