وزارت دفاع استرالیا پس از هشدار بریتانیا مبنی بر استخدام خلبانان سابقش به دست پکن، اعلام کرد ارتش استرالیا نیز در حال بررسی این موضوع است که آیا خلبانان سابق نیروی هوایی این کشور را چین استخدام میکند یا خیر.
ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا گفت، از ارتش خواسته است به بررسی ادعاهایی مبنی بر استخدام خلبانان سابق بهوسیله یک مدرسه خلبانی آفریقای جنوبی در چین بپردازند.
مارلز روز چهارشنبه (۲۷ مهر) در بیانیهای گفت: «وقتی کارکنان نیروی دفاعی استرالیا برای خدمت در نیروی دفاعی ثبتنام میکنند، این کار را برای خدمت به کشورشان انجام میدهند و ما عمیقا از این بابت سپاسگزاریم».
او افزود: «بهشدت حیرتزده و ناراحت میشوم وقتی میشنوم کارکنانی هم هستند که در قبال پیشنهاد حقوق بالاتر از طرف کشوری خارجی برای ترک خدمت کشورشان وسوسه میشوند.»
«از وزارتخانه خواستهام این ادعاها را بررسی کند و با کسب اطلاعات روشن در این مورد به دفتر من بیایند.»
او این موضوع را در حالی اعلام کرد که دولت بریتانیا تایید کرد ارتش آزادیبخش خلق چین ۳۰ خلبان نظامی بریتانیایی را برای انتقال تخصصشان در مورد راههای مقابله با هواپیماهای جنگی و هلیکوپترهای غربی استخدام کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مقامها روز سهشنبه (۲۶ مهر) ادعا کردند پکن این خلبانان نظامی بازنشسته، ازجمله آنهایی را که خلبان هواپیماهای جنگنده پیشرفته بودهاند، با دستمزد هنگفت سالانه حدود ۲۴۰ هزار پوند جذب کردهاند.
وزارت دفاع بریتانیا گفت، به این خلبانان اطلاع داده شده است که بر اساس قانون اسرار رسمی در خطر پیگرد قانونی قرار دارند و لایحه امنیت ملی نیز راههای دیگری برای پیگرد قانونی آنان فراهم میکند.
این استخدام ناقض هیچکدام از قوانین موجود، ازجمله قانون اسرار رسمی مربوط به جاسوسی و خرابکاری نیست، اما مقامها به دلیل «خطری» که برای «منافع بریتانیا و غرب» دارد، تلاشهای خود را برای جلوگیری از چنین استخدامهایی افزایش دادهاند.
آموزشگاه پروازهای آزمایشی آفریقای جنوبی (تیافایاسای) (TFASA) - شرکت آفریقای جنوبی مورد بحث - در یک آگهی بدون تاریخ اعلام کرد به دنبال استخدام مربی برای خلبانان آزمایشگر هواپیماهای بال ثابت و هلیکوپتر برای کار در یک مکان نامعلوم در «آسیای شرق دور» است.
این شرکت که یک مدرسه خلبانی در آفریقای جنوبی برای خلبانان خطوط هوایی چینی نیز دارد، به دنبال فارغالتحصیلان مدارس پرواز آزمایشی نظامی ایالات متحده یا بریتانیا بوده است تا قرارداد اولیه چهار ساله با آنها ببندد.
به گفته یکی از افراد مستقر در استرالیا، این آگهی برای همه اعضای انجمن خلبانان آزمایشی تجربی (اسییتیپی) (SETP) ارسال شده است. در وبسایت این انجمن آمده اسییتیپی، سازمانی بینالمللی با هدف ارتقای ایمنی هوایی و کمک به توسعه حرفهای خلبانان آزمایشی است.
یکی از اعضای اسییتیپی که درخواست کرده است نامش فاش نشود، به رویترز گفت: «کسی را نمیشناسم که رفته باشد، اما هدفشان بهوضوح خلبانهای آزمایشی وسترن/فایو آیز (Western/Five Eyes) است.» فایو آیز یک گروه اطلاعاتی غربی متشکل از بریتانیا، استرالیا، کانادا، نیوزیلند و ایالات متحده است.
«همه ما به مدرسههایی که فهرست نام آنها را اعلام کردهاند، میرویم.»
© The Independent