۱۰۰ روز اول دولت ترامپ؛ ۳۰ هزار مهاجر غیرقانونی و بیش از هزار جنایتکار بازداشت شدند

مامور سابق اف‌بی‌آی می‌گوید که با سیاست‌های جدید ایالات متحده، نرخ جرم‌وجنایت در این کشور کاهش خواهد یافت

 فاکس‌نیوز در گزارشی به نقل از یک مامور سابق اف‌بی‌آی نوشت که تلاش‌های دولت ترامپ برای دستگیری مهاجران غیرقانونی و اعضای باندهای جنایتکار، نرخ جرم و جنایت در آمریکا را به میزان قابل‌توجهی کاهش خواهد داد.

بر اساس گزارش این رسانه، در ۱۰۰ روز اول دولت دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا، دست‌کم ۳۲ هزار و ۸۰۹ مهاجر غیرقانونی و یک هزار و ۱۵۵ مظنون به عضویت در باندهای جنایتکار، دستگیر شدند. از میان بیش از ۳۲ هزار مهاجر غیرقانونی دستگیرشده، ۱۴ هزار و ۱۱۱ نفر مجرمانی بودند که در دادگاه‌ها محکوم شده بودند و ۹ هزار و ۹۸۰ نفر نیز در انتظار رسیدگی به پرونده قضایی‌اند.

۳۹ نفر از بازداشتی‌ها هم تروریست‌های شناخته‌شده یا مظنون‌هایی بودند که پلیس در تعقیب آن‌ها بود. این میزان بازداشت در حالی است که در همین دوره زمانی در سال ۲۰۲۴، تنها ۱۴ تروریست شناخته‌شده یا مظنون پس از عبور از مرز، بازداشت شدند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جاناتان گیلیام، مامور ویژه سابق اف‌بی‌آی، به فاکس‌نیوز گفت که این دستگیری‌ها آمریکا را امن‌تر از گذشته می‌کند.

او افزود: «جنایتکاران و مهاجران غیرقانونی اکنون به‌خوبی می‌دانند که اگر وارد خاک آمریکا شوند با برخوردهای جدی و جریمه‌های سنگین مواجه می‌شوند بنابراین چنین خطری را به جان نمی‌خرند. در صورت منع ورود این افراد نیز امنیت بار دیگر بر خیابان‌های آمریکا حاکم خواهد شد.»

این مامور سابق اف‌بی‌آی با تمجید از عملکرد وزیر امنیت آمریکا گفت: «دولت جدید ترامپ هدفمندانه عمل و به پرونده مهاجران غیرقانونی سریع رسیدگی می‌کند. این موضوع باعث می‌شود مهاجران غیرقانونی بدانند که ایالات متحده در سیاست‌هایی که رئیس‌ جمهوری آمریکا اعلام کرده، جدی است و نمی‌توانند آن را زیر پا بگذارند.»

تنها در یکی از نمونه‌های گزارش‌شده از اداره گمرک و مهاجرت میامی، این نهاد نزدیک به ۸۰۰ مهاجر غیرقانونی را بازداشت کرده است. در میان دستگیرشدگان، اعضای باندهای جنایتکار، یک قاتل کلمبیایی محکوم‌شده در دادگاه و یک تبعه روسی با اخطار قرمز اینترپل به جرم قتل غیرعمد حضور داشتند.

رافائل خوارز کابررا، یکی از مهاجران غیرقانونی دستگیر شده، تبعه گواتمالا و عضو باند ام‌اس۱۳ (MS-13) هم در میان این بازداشت‌شدگان است که مقام‌های آمریکا می‌گویند که قبلا سه بار غیرقانونی وارد آمریکا شد و این بار نیز قصد ورود مجدد داشت که بازداشت شد.

در روزهای گذشته رسانه‌های آمریکایی نوشتند شخص نقابداری که به اتهام سرقت کیف «گوچی» کریستی نوئم، وزیر امنیت میهن آمریکا، شناسایی و بازداشت شد، تبعه شیلی است و سابقه ارتکاب جرمی مشابه را در لندن دارد. منابع پلیس اعلام کردند ماریو بوستامانته‌ــ‌لیوا، ۴۹ ساله اهل سانتیاگو، زمانی که نوئم به همراه خانواده‌اش برای مراسم عید پاک به رستورانی در واشینگتن رفته بود، کیف او را دزدید.

گمان می‌رود این مظنون که به طور غیرقانونی در آمریکا حضور دارد، عضو گروه بزرگ سرقت در سواحل شرقی آمریکا باشد. پلیس دومین مظنون را که او هم مهاجر غیرقانونی است، در میامی بازداشت کرده است. به گفته منابع مطلع، این دو مظنون معمولا به صورت زوج با هم کار می‌کنند و تاکنون در نقاط مختلف آمریکا چند سرقت مشابه مرتکب شده‌اند.

کریستی نوئم با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از سرویس مخفی آمریکا، اداره مهاجرت و گمرک و دیگر نیروهای انتظامی برای یافتن و دستگیری مجرم تشکر کرد و نوشت: «این فرد مجرمی حرفه‌ای است که سال‌ها غیرقانونی در کشور ما زندگی کرده است. متاسفانه بسیاری از خانواده‌های آمریکایی قربانی شده‌اند و به همین دلیل است که دونالد ترامپ هر روز برای ایمن‌سازی آمریکا و پاکسازی خیابان‌ها از مجرمان خارجی تلاش می‌کند.»

در روز پانزدهم مارس، دولت ترامپ به استناد به یک قانون قدیمی قرن هجدهمی، بیش از ۲۰۰ فرد مظنون به عضویت در یک گروه تبهکاری را به زندانی فوق‌امنیتی در السالوادور فرستاد. دولت آمریکا بر سر این موضوع با شکایت‌هایی روبرو شد که به دادگاه عالی ایالات متحده ارائه شدند؛ اما دولت ترامپ که بارها بر اخراج مهاجران غیرقانونی تاکید کرده است، از این تصمیم عقب‌نشینی نکرد.

بیشتر از جهان