سکه ضرب‌شده با تصویر هنرپیشه مشهور آسیایی-آمریکایی وارد بازار شد

آنا می‌ونگ اولین آسیایی-آمریکایی است که تصویرش روی پول ایالات متحده نقش می‌بندد

ونگ اولین ستاره سینمایی آسیایی-آمریکایی هالیوود شناخته می‌شود که در سال ۱۹۰۵ به دنیا آمد- Photo by Eugene Robert Richee for Paramount Pictures

سکه‌ای که ضرابخانه ایالات متحده پیش‌تر اعلام کرده بود با تصویر چهره آنا می‌ونگ، هنرپیشه آسیایی-آمریکایی، بر آن ضرب خواهد شد، امروز به کیف پول آمریکایی‌ها وارد می‌شود.

سکه ونگ که دوشنبه، ۲۴ اکتبر، عرضه می‌شود، پنجمین طرح در برنامه «کوارتر» (سکه ۲۵ سنتی) زنان آمریکایی است که با زدن نقش چهره زنان پیشرو روی سکه‌های ربع دلاری، از آن‌ها تجلیل می‌کند.

ضرابخانه ایالات متحده در سال ۲۰۲۲، علاوه بر ونگ، با ضرب سکه‌هایی با چهره مایا آنجلو، شاعر و فعال حقوق مدنی، دکتر سالی راید، اولین زن آمریکایی در فضا، ویلما منکیلر، رهبر قبیله چروکی و نینا اوترو-وارن، مدافع حق رای زنان یاد آنان را نیز گرامی خواهد داشت.

به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، ونتریس سی. گیبسون، مدیر ضرابخانه ایالات متحده، گفت که ضرب سکه جدید، نوعی تجلیل از ونگ به عنوان «حامی شجاعی» است که از حضور بیشتر در صحنه و ایفای نقش‌های چندبعدی و پیچیده بیشتر برای بازیگران آسیایی-آمریکایی پشتیبانی می‌کرد.

ونگ که اولین ستاره سینمایی آسیایی-آمریکایی هالیوود شناخته می‌شود، در سال ۱۹۰۵ به دنیا آمد؛ زمانی که بیگانه‌هراسی در ایالات متحده به‌ویژه در برخورد با مهاجران آسیایی، به اوج خود رسیده بود و قانون محرومیت چینی‌ها، کارگران مهاجر چینی را از کار کردن منع می‌کرد و این احساسات ضدآسیایی در هالیوود نیز عمیقا نفوذ کرده بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ونگ دختر یک خانواده مهاجر چینی بود که در محله چینی‌های لس‌آنجلس بزرگ شد و بازیگری را در سن ۱۴ سالگی آغاز کرد. او اولین نقش اصلی خود را در فیلم «عوارض دریا» (The Toll of the Sea) در سال ۱۹۲۲ بازی کرد.

پس از آن، ونگ در ده‌ها فیلم بازی کرد اما اغلب به او نقش‌های کلیشه‌ای، شرقی و با حداقل عمق و استقلال داده می‌شد. در آن زمان، رواج گسترده سنت «صورت زرد» یعنی انتخاب بازیگران سفیدپوست برای ایفای نقش شخصیت‌های آسیایی، بسیاری از هنرپیشه‌های آسیایی‌-آمریکایی‌ را از مشاغل بازیگری محروم کرده بود.

در دهه ۱۹۲۰، ونگ به اروپا نقل‌مکان کرد و فرصت یافت در فیلم‌های انگلیسی، فرانسوی و آلمانی بازی کند. او در مصاحبه‌ای با لس‌آنجلس تایمز در سال ۱۹۳۳، گفت که بعدها با عزمی جدید برای به چالش کشیدن کلیشه‌های نژادپرستانه در هالیوود، به ایالات متحده بازگشت.

ونگ در دهه ۱۹۳۰ در سه فیلم استودیو پارامونت بازی کرد: «پادشاه محله چینی‌ها»، «دختر شانگهای» و «جزیره مردان گمشده»؛ که او را در نقش‌هایی موفقیت‌آمیز به عنوان زنان حرفه‌ای آمریکایی نشان می‌داد. در همین زمان ونگ به عنوان یک چهره ‌شناخته‌شده در دنیای مد نیز ظاهر شد و حتی در سال ۱۹۳۸، به روی جلد «لوک» (Look)، معادل مجله «پیپل» (People's magazine) امروز، راه یافت. ظاهر او اغلب با طرح‌های کیپائو (cheongsam)- یک لباس سنتی چینی- با سبک‌های دوران فلپر ترکیب می‌شد و رنگ‌های تندوتیز خودش را اضافه می‌کرد.

ونگ در طول زندگی خود همواره به حمایت از حضور بیشتر و واقع‌گرایانه‌تر بازیگران آسیایی-آمریکایی ادامه داد. او در سال ۱۹۶۰، یک سال قبل از مرگش در سن ۵۶ سالگی، ستاره‌ای در پیاده‌رو مشاهیر هالیوود دریافت کرد.

بیشتر از زندگی