پس از آنکه رسانههای حکومتی در ایران از «درگذشت» و «فوت» محسن جعفریراد، روزنامهنگار، منتقد سینمایی، نویسنده و فیلمساز ۳۶ ساله خبر دادند، هوشنگ گلمکانی، مدیر مجله «فیلم امروز»، در صفحه اینستاگرام خود نوشت محسن جعفریراد چندی پیش در تظاهرات کرج به مدت دو هفته بازداشت شده بود و «پس از آزادی، خودکشی» کرده است.
هوشنگ گلمکانی در یادداشتی با عنوان «خودکشی پس از آزادی» در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «محسن جعفریراد، منتقد و نویسندهای که در چند سال اخیر به فیلم ساختن و همکاری با تلویزیون روی آورده بود، با خوردن تعدادی قرص در ۳۶ سالگی خودکشی کرد.»
مدیر مجله «فیلم امروز» در ادامه فاش کرد که این فیلمساز پیش از اقدام به خودکشی دستکم دو هفته بازداشت بوده است.
گلمکانی همچنین در ادامه نوشت:« محسن جعفریراد چند هفته پیش در جریان ناآرامیهای کرج، هنگام رفتن به خانهاش دستگیر شد و وقتی که توانست پس از حدود دو هفته سرانجام هویت و حرفهاش را توضیح دهد و معلوم شد در تظاهرات حضور نداشته، آزاد شد، اما....»
این روزنامهنگار و منتقد سرشناس سینمایی به جزئیات بیشتری در مورد بازداشت جعفریراد، شرایط او در طول بازداشت و دلایل اقدام به خودکشی این فیلمساز اشاره نکرد و در پایان یادداشت خود به همسر محسن جعفریزاد و بستگان او تسلیت گفت.
محسن جعفریراد متولد سال ۱۳۶۵ در شهر رودسر استان گیلان و فارغالتحصیل کارشناسی ارشد سینما و کارشناسی معماری بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او فعالیت خود در حوزه سینما را از نیمه دهه ۱۳۸۰ و با نوشتن یادداشت و مقاله در نشریات سینمایی کرد و سالها از نویسندگان مجله «فیلم» و پس از آن مجله «فیلم امروز» بود.
محسن جعفریراد از سال ۱۳۸۷ ساخت فیلمهای کوتاه داستانی و مستند را از انجمن سینمای جوان شهر لاهیجان آغاز کرد و در سالهای بعد برای ساخت چندین فیلم کوتاه و مستند با مراکز انجمن سینمای جوان در رشت، چالوس و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی همکاری داشت.
خبرگزاریهای ایسنا، مهر و تعداد دیگری از رسانههای حکومتی در خبرهای مرتبط با جان باختن محسن جعفریراد اشارهای به بازداشت او در جریان خیزش سراسری نکردند و از عناوینی چون «درگذشت»، «فوت» و «از دنیا رفت» استفاده کردند. از جمله خبرگزاری ایسنا نوشت:«محسن جعفری راد، صبح یکشنبه ۱۸ دی ماه در منزلش در کرج از دنیا رفت.»
«خودکشی» این فیلمساز جوان بعد از بازداشت دو هفتهای به دست نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی، در حالی رخ داده است که از آغاز خیزش سراسری تاکنون در موارد متعددی معترضان بازداشت شده، چند روز بعد از آزادی جان خود را از دست دادهاند.
دلیل جان باختن شماری از این معترضان به فاصله کوتاهی پس از آزادی از بازداشتگاههای نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، «خودکشی» و «ایست قلبی» عنوان شده است که ابهامهای بسیاری را برانگیخته است.
این در حالی است که مقامهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی پیشتر نیز دلیل کشته شدن تعدادی از معترضان «خودکشی»، «مسمومیت»، «سقوط از ارتفاع» و «تصادف عنوان کرده بودند.