موسسه خیریه آکسفام در گزارش جدیدی که همزمان با برگزاری نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس منتشر شد، اعلام کرد حدود دو سوم از ۴۲ تریلیون دلار ثروت جدیدی که از سال ۲۰۲۰ ایجاد شده است، در اختیار یک درصد از ثروتمندان جهان قرار دارد.
بر اساس گزارش آکسفام، این سهم تقریبا دو برابر پولی است که ۹۹ درصد دیگر جمعیت جهان به دست آوردهاند.
در ادامه گزارش آمده است ثروت میلیاردرها روزانه ۲.۷ میلیارد دلار افزایش پیدا میکند، در حالی که دستکم ۱.۷ میلیارد کارگر در کشورهایی زندگی میکنند که تورم از دستمزدها پیشی گرفته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به نوشته آکسفام، نیمی از میلیاردرهای جهان در کشورهایی زندگی میکنند که وراث مالیات بر ارث نمیپردازند. بنابراین، پنج تریلیون دلار به ورثهشان منتقل میشود، رقمی بیش از تولید ناخالص داخلی آفریقا.
این در حالی است که دریافت ۵ درصد مالیات از میلیونرها و میلیاردرهای جهان معادل سالانه ۱.۷ تریلیون دلار خواهد بود که برای نجات دو میلیارد نفر از فقر کافی است.
گابریلا بوشر، مدیر اجرایی آکسفام اینترنشنال، در این زمینه میگوید: «دریافت مالیات از افراد فوقالعاده ثروتمند و شرکتهای بزرگ راه خروج از بحرانهای امروز است. وقت آن رسیده است این باور غلط را کنار بگذاریم که کاهش مالیات ثروتمندان سبب میشود که ثروتشان بهنحوی اندکاندک به جیب بقیه سرازیر شود.»
نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس هر سال رهبران تجاری وسیاسی جهان را گرد هم میآورد تا در مورد مسائل سیاسی و اقتصادی جهان گفتوگو کنند.
در این نشست، که از ۱۶ تا ۲۰ ژانویه برگزار میشود، رهبران ۵۲ کشور جهان و حدود ۶۰۰ مدیر ارشد اجرایی شرکت میکنند.