ده سال زندان برای یک آمریکایی که قصد ملحق شدن به داعش در افغانستان را داشت

شهروند عراقی‌الاصل آمریکایی می‌خواست یک خودرو بمب‌گذاری شده را در یک ساختمان‌ دولتی در آمریکا منفجر کند

حضور طالبان در افغانستان جرئت بیشتری به گروه‌های افراطی در جهان داده است - 

SHAFIULLAH KAKAR / AFP

یک قاضی فدرال در آمریکا یک مرد ساکن ایالت اوهایو را پس از آنکه اعتراف کرد برای آموزش عملیات تروریستی در نزد داعش، عازم افغانستان بود، به ۱۰ سال حبس محکوم کرد. این مرد که شهروندی ایالات متحده را دارد، متعلق به یک خانواده عراقی است.

ناصر آلمادائوجی، شهروند عراقی‌الاصل آمریکا، که در سال ۲۰۱۸ قصد داشت در هماهنگی با یکی از حامیان داعش، برای آموزش‌های تروریستی به افغانستان برود، در فرودگاه کلمبوس، مرکز ایالت اوهایوی آمریکا، بازداشت شد. آسوشیتدپرس نوشت که فرد هماهنگ‌کننده که به‌عنوان حامی داعش کار می‌کرد، در واقع خبرچین اداره تحقیقات فدرال (اف‌بی‌آی) آمریکا بوده است.

آلمادائوجی در ماه نوامبر ۲۰۲۲، سرانجام به تلاش برای ارائه منابع به یک سازمان تروریستی خارجی (داعش) و حمایت مادی از این گروه اعتراف کرد.

بر اساس یک سند دادگاه که دولت آمریکا آن را ارائه کرده است، آلمادائوجی گفته بود که امیدوار است یک خودروی بمب‌گذاری‌شده را در یک ساختمان فدرال منفجر کند، اما ابتدا نیاز به آموزش دارد.

شواهد نشان می‌دهد که این شهروند آمریکایی، در سال ۲۰۱۸ قصد داشته برای آموزش در مورد چنین حمله‌های تروریستی به شاخه خراسان داعش که مستقر در افغانستان است، ملحق شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سال ۲۰۱۸، یکی از خونبارترین سال‌ها در افغانستان و اوج قدرت‌نمایی داعش در این کشور بود. در این سال، داعش و طالبان هر دو بیشترین حمله‌ها را به مواضع نظامی و غیرنظامی در افغانستان انجام دادند. بیشترین حمله‌های داعش در سال ۲۰۱۸ در مکان‌های غیرنظامی مانند عبادتگاه سیک‌ها، مرکز آموزشی موعود، باشگاه پهلوانی میوند در غرب کابل، محل برگزاری مراسم دینی میلادالنبی و چندین محل غیرنظامی دیگر انجام شد که تلفات سنگینی در پی داشت.

از آن زمان تاکنون، داعش حمله‌های پیچیده و پرتلفاتی را در اماکن غیرنظامی در افغانستان انجام داده است. پس از بازگشت طالبان به قدرت، در حالی که این گروه داعش را دشمن خود دانسته‌اند و ادعا می‌کنند که گام‌های مهمی در سرکوب آن برداشته‌اند، اما فعالیت داعش در داخل خاک افغانستان همچنان جریان دارد و در حال تقویت شدن است.

با بازگشت طالبان به قدرت، علاوه بر داعش، القاعده، تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروه‌های تروریستی که در داخل افغانستان فضای بیشتری برای جولان یافتند، دیگر اسلامگراهای افراطی و حامیان گروه‌های تروریستی در بیرون از افغانستان نیز جرئت بیشتری برای حمایت از افکار افراطی‌ و تروریستی پیدا کردند. 

در یک سال و شش ماه گذشته، فضای مجازی به یک‌باره پر از کاربرانی شد که افکار و عقاید طالبان را حمایت و تبلیغ می‌کنند و از پیروزی این گروه در افغانستان خرسندند. 

درست یک سال پیش، در فوریه ۲۰۲۲، کن مک‌کالوم، رئیس سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا (MI5)، در گفت‌وگو با روزنامه دیلی‌میل هشدار داد که افغانستان با گذشت فقط چند ماه از خروج نیروهای غربی، دوباره به محل پرورش جهادی‌ها تبدیل شده است که تهدیدی برای بریتانیا خواهند بود. او از تلاش مسلمانان تندرو بریتانیایی برای سفر به افغانستان و پیوستن به طالبان خبر داد و تاکید کرد که تسلط طالبان باعث قوت قلب گروه‌های افراطی و تروریستی خواهد شد.

بیشتر از جهان