توماس وست، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور افغانستان، که سفرهای اخیرش به کشورهای مختلف و گفتوگو با مقامهای این کشورها در مورد افغانستان بهتازگی پایان یافته، گفت که رویکرد سیاسی طالبان در افغانستان باعث شده است کمکهای جهانی به میلیونها افغان به خطر بیفتند.
وست در توییتی نوشت: «در طول دیدارم با سازمانهای بشردوستانه مختلف در ژنو، اجماع عمومی این بود که سیاستهایی که طالبان در پیش گرفتهاند، اصل کمکهای حیاتی جهانی برای مردم افغانستان را با تهدید روبهرو میکند.»
او در این توییت، اعلام کرد که با سازمان جهانی مهاجرت مربوط به سازمان ملل متحد (IOM) سازمان بهداشت جهانی و تعدادی از سازمانهای امدادی دیگر دیدار و گفتوگو کرده است.
Participated in detailed discussion with likeminded PermReps in Geneva RE: unified response to recent edicts. Simply put, Taliban policies threaten aid delivery to millions. Thank you @USAmbGVA for hosting at @usmissiongeneva pic.twitter.com/rXi6X4N5no
— U.S. Special Representative Thomas West (@US4AfghanPeace) February 4, 2023
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور افغانستان افزود: «وضعیت حقوق بشر بهویژه برای زنان و دختران بدتر شده است. آنها به کار و تحصیل دسترسی ندارند.»
او حمایت کامل از فعالیتهای گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور افغانستان را خواستار شد.
تام وست اواخر ژانویه دور تازهای از سفرهای خود را آغاز کرد که تا چهارم فوریه ادامه داشت. او به پاکستان، آلمان و سوییس رفت. وست در این سفرها، بیشتر بر چگونگی تداوم کمک به مردم افغانستان و محکومیت رویکردهای طالبان در قبال زنان و دختران افغان متمرکز بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
گروه طالبان که در حال حاضر قدرت را در افغانستان به دست دارد، از اوایل دسامبر ۲۰۲۲ محدودیتهای تازهای علیه زنان و دختران افغانستان در نظر گرفت. این گروه نخست رفتن دختران و زنان به دانشگاه را منع و به دنبال آن کار زنان در موسسات غیردولتی داخلی و خارجی را ممنوع کرد.
این رویکرد طالبان اعتراض شدید سازمان ملل متحد، بهعنوان بزرگترین کمککننده به افغانستان، و سایر سازمانهای بشردوستانه را به دنبال داشت. زیرا بنا به اعلام این سازمانها، ۵۰ درصد از روند کمکرسانی به مردم افغانستان از طریق زنان انجام میشود.
با وجود تلاشهای مستمر سازمان ملل متحد و سفر چند مقام بلندپایه این سازمان به افغانستان تحت سلطه طالبان، طالبان از تصمیمهای خود عقبنشینی نکردند و حتی عنوان کردند که افغانستان اصلا به کمکهای خارجی وابسته نیست و نیازی هم ندارد.
با اینکه طالبان گفتهاند فرمانهای زنستیزانه خود را لغو نخواهند کرد، سازمان ملل متحد اعلام کرد برای نجات مردم از تهدید فقر و گرسنگی همچنان به کمک به افغانستان ادامه خواهد داد. با این حال تعداد از سازمانهای بشردوستانه خارجی فعالیت خود را در افغانستان متوقف کرده و گفتهاند که تا تغییر رویکرد زنستیزانه طالبان فعالیت در افغانستان را از سر نخواهند گرفت.