پس از توقف فعالیت خط آهن شمال افغانستان، انتقال کالا از مسیر ترکمنستان به هرات افزایش یافت

ازبکستان انتقال کالا از طریق خط آهن ترمذــ‌حیرتان را متوقف کرد

کالاهای تجاری بازرگانان افغان پیش‌تر از طریق خط آهن ترمذ در ازبکستان به افغانستان وارد می‌شدند- WAKIL KOHSAR/ AFP

مقام‌های اداره خط آهن افغانستان می‌گویند با توقف ترانزیت کالا از طریق خط آهن ترمذــ‌‌حیرتان در شمال افغانستان، حمل‌ونقل کالا از طریق مرز ترکمنستان به استان هرات در جنوب غربی افغانستان افزایش یافته است.

به گزارش طلوع نیوز و به نقل از مقام‌های خط آهن افغانستان، کالاهای تجاری بازرگانان افغان که سابقا از طریق خط آهن ترمذ در ازبکستان به افغانستان وارد می‌شدند، حالا به سمت جنوب غرب افغانستان تغییر جهت داده‌اند و از طریق خط آهن ماری‌ــ‌‌تورغندی وارد افغانستان می‌شوند.

عبدالسمیع، سخنگوی اداره راه‌آهن افغانستان، می‌گوید ظرف ۲۴ ساعت، ۵۰ واگن حامل مواد غذایی به بندر تجاری تورغندی در شمال هرات وارد شده‌اند. او توضیح داد که این ۵۰ واگن حدود سه هزار و ۳۶۰ تن وزن دارند که بخش عمده‌ آن مواد غذایی است.

به گفته عبدالسمیع، واردات کالا از بندر تورغندی پس از آن افزایش یافت که اداره خط آهن ازبکستان به دلیل بی‌توجهی طرف افغانستانی به تعهداتش در خصوص تعمیر و نگهداری خط آهن داخل خاک افغانستان، حمل‌ونقل کالا از طریق راه‌ آهن را متوقف کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مقام‌های اداره ملی خط آهن ازبکستان، هفته گذشته اعلام کردند اداره خط آهن افغانستان تعهداتی را که باید تا اول فوریه در مورد ترمیم خط آهن حیرتان‌ــ‌مزار شریف عملی می‌کرد، انجام نداده و بنابراین از اول فوریه هیچ‌ حمل‌ونقل از طریق این خط آهن صورت نخواهد گرفت.

مسئولان اتاق بازرگانی و صنایع افغانستان می‌گویند بازرگانان افغان در حال حاضر از چهار بندر بازرگانی در شمال افغانستان تجارت خود را پیش می‌برند: بندر آقینه در اندخوی، بندر تورغندی در هرات، شیرخان بندر در قندوز و آی خانم در استان تخار.

اداره خط آهن افغانستان اعلام کرده که برای رفع چالش‌ها و حل مشکل مسیر خط آهن حیرتان‌ــ‌مزار شریف، به‌زودی هیئتی به  ازبکستان اعزام می‌شود و این مشکلات را حل خواهد کرد.

در همین حال وزارت خارجه ترکمنستان از امضای توافقی تازه‌ برای ایجاد یک کریدور ترانزیتی جدید به‌منظور انتقال کالا از مسیر افغانستان به کشورهای جنوب آسیا با حکومت طالبان خبر داد.

افغانستان به دلیل اینکه به آب‌های آزاد دسترسی مستقیم ندارد، به بندرهای تجاری زمینی خود با کشورهای همسایه وابسته است. مهم‌ترین بندرهایی که افغانستان کالای موردنظر خود را از آن‌ها وارد یا صادر می‌کند، بندر کراچی در پاکستان و بندرعباس و چابهار در ایران‌اند. با کشیدن خط آهن در داخل افغانستان این کشور توانست در چارچوب مسیر تاریخی جاده ابریشم به چین و اروپا وصل شود؛ با این حال به دلیل بی‌توجهی به معیارها و استانداردهای بین‌المللی به‌خصوص تعمیر و نگهداری خطوط ریلی، کشورهای همسایه افغانستان ریسک انتقال کالا به داخل افغانستان از این طریق را نمی‌پذیرند.

بیشتر از جهان