طالبان برای زلزله‌زدگان ترکیه و سوریه کمک نقدی ارسال می‌کند

در حال حاضر افغانستان بیشترین میزان نیاز به کمک بشردوستانه را در جهان دارد

تلاش برای نجات قربانیان منطقه زلزله‌زده در سوریه- AAREF WATAD/ AFP

وزارت خارجه طالبان روز سه‌شنبه ۱۸ بهمن (هفتم فوریه) در خبرنامه‌ای اعلام کرد که برای کمک به قربانیان زلزله در سوریه و ترکیه، کمک نقدی ارسال می‌کند. براساس این خبرنامه، وزارت خارجه طالبان ۱۰میلیون افغانی (معادل ۱۱۰هزار دلار) به آسیب‌دید‌گان ترکیه و ۵میلیون افغانی (معادل ۵۵هزار دلار) به قربانیان زلزله در سوریه اهدا کرده است. 

وزارت خارجه طالبان همچنین اعلام کرده است که تیم‌های نجات و خدمات بهداشتی و پزشکی در افغانستان نیز آماده کمک به عملیات نجات در مناطق زلزله‌زده‌اند و درصورت نیاز، به محل حادثه اعزام خواهند شد. 

زلزله شدید روز دوشنبه ۱۷ بهمن‌ماه قسمت‌هایی از جنوب ترکیه و بخشی از سوریه را لرزاند و سبب تلفات بسیار شد. در دو روز گذشته، شمار کشته‌شدگان ناشی‌از این زلزله به بیشتر از هفت هزار نفر رسید. در همین حال، هزاران نفر دیگر هم در اثر این زلزله و چهار پس‌لرزه آن در دو روز گذشته، زخمی شده اند. 

کشورهای مختلف، از آمریکا تا روسیه، یونان، هند و پاکستان، عملیات ارسال کمک و تیم نجات را آغاز کرده‌اند. تا کنون صدها تن داوطلب از داخل ترکیه و نیز ده‌ها متخصص عرصه پزشکی، مهندسی و آتش‌نشانی از کشورهای مختلف به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این میان، طالبان که خود حاکمیت کشوری تا گلو فرورفته در بحران را به‌عهده دارند، اعلام کردند که برای قربانیان حادثه زلزله در ترکیه و سوریه کمک نقدی ارسال می‌کنند و درصورت نیاز، همچنین قادر به ارسال تیم نجات و پزشکی‌اند. 

این درحالی است که یک هفته پیش، دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرد که به‌دلیل زمستان و سرما و بارش شدید برف، میلیون‌ها نفر در افغانستان در خطر قحطی قرار دارند. براساس گزارش این نهاد، در حال حاضر ۲۸میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. همچنین در این گزارش آمده است که بیش‌از ۱۷میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی مواجه‌اند و حدود شش‌میلیون نفر در سال جاری میلادی با سطح شدید گرسنگی روبه‌رو خواهند بود. 

علاوه بر این، کمبود شدید کادر پزشکی، تجهیزات بهداشتی و دارو در افغانستان، به‌ویژه در زمستان امسال، سبب افزایش بیماری‌ها، سوءتغذیه و افزایش مرگ‌ومیر ناشی‌از بیماری‌های قابل علاج شده است. البته این بحران در سطح اقتصادی، اجتماعی و پزشکی درحالی است که به‌طور هفتگی بیشتر از ۴۰میلیون دلار به‌عنوان کمک‌های بشردوستانه به افغانستان سرازیر می‌شود. 

بیشتر از جهان