اسرائیل همکاری با عربستان برای مقابله با جمهوری اسلامی را افزایش می‌دهد

دو کشور درصددند همکاری‌های نظامی و اطلاعاتی‌شان را گسترش دهند

مقام‌های اسرائیل و عربستان سعودی پیش از نشست دفاعی روز پنجشنبه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس، نشست‌های مقدماتی برگزار کرده‌اند‌ـ Twitter/TimesofIsrael

اسرائیل مذاکرات با عربستان سعودی را برای همکاری در مقابله با نگرانی‌های فزاینده مرتبط با جمهوری اسلامی افزایش داده است. هدف این مذاکرات توسعه روابط نظامی و اطلاعاتی دوجانبه عنوان شده است.

هم‌زمان اسرائیل روز جمعه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه) اعلام کرد که به «همه ابزارهای ممکن» برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌اندیشد، و بار دیگر از جامعه بین‌الملل خواست که اقدامات بیشتری برای جلوگیری از «تکثیر سلاح‌های پیشرفته» توسط تهران انجام گیرد.

به گزارش بلومبرگ و به نقل از شش منبع مرتبط با مذاکرات که نامشان فاش نشده، مقامات اسرائیل و عربستان سعودی پیش از نشست دفاعی روز پنجشنبه ایالات متحده و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، نشست‌های مقدماتی برگزار کرده‌اند؛ نشست‌هایی که «محرمانه» توصیف شده و قرار است هم زمان با کنفرانس مونیخ، ادامه آنها در پراگ انجام شود.

ترمیم شکاف تاریخی بین عربستان سعودی و اسرائیل گرچه تغییر مهمی در آرایش سیاسی منطقه ایجاد خواهد کرد، اما عادی‌سازی مناسبات طرفین تا حد زیادی به موضع ریاض در خصوص تاسیس کشور مستقل فلسطینی بستگی دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عربستان سعودی و اسرائیل در حالی به بهبود مناسبات خود نظر دارند که ریاض با میانجی‌گری عراق مذاکراتی را با جمهوری اسلامی انجام داده بود.

در همین حال،‌ دانا استرول، نماینده وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه، دوشنبه گذشته در ریاض با استقبال از ارتباط و گفت‌وگو میان سایر کشور‌های منطقه با اسرائیل، آن را «به نفع ثبات و امنیت منطقه» ارزیابی کرد.

پس از آن، ایالات متحده و شش کشور حوزه خلیج فارس به طور مشترک در بیانیه‌ای، سیاست‌های «بی‌ثبات‌کننده» جمهوری اسلامی و «پشتیبانی از تروریسم» را محکوم کردند و تهران را تهدیدی فزاینده برای امنیت منطقه خواندند. 

این بیانه در پایان نشست دفاعی آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس صادر شد؛ نشستی که  پنجشنبه ‌‌گذشته با تمرکز بر «مقابله با تهدیدهای فزاینده ایران در منطقه» در ریاض برگزار شد.

یکی از اهداف اصلی این نشست،‌ تشویق عربستان سعودی و سایر کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیشتر و ادغام دفاع هوایی و موشکی و امنیت دریایی با یکدیگر و ایالات متحده عنوان شده است.