لباس های خود را دور نیندازید، به دیگران ببخشید

سردبیر مجله ووگ می‌گوید، برای لباس‌هایمان ارزش قائل باشیم و بارها آن‌ها را بپوشیم

آنا وینتور سردبیر مجله ووگ و بی شافر-نیویورک ژوئن ۲۰۱۸

GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

آنا وینتور از مصرف‌کنندگان خواسته به عادت‌های خریدشان آگاه‌تر باشند تا به‌پوشی پایدار بیشتر رونق پیدا کند.

 سردبیرمجله ووگ آمریکا در مصاحبه با خبرگزاری رویترز توضیح داد که از نظر او به نفع مشتریان خواهد بود اگر از لباس‌هایشان بهتر مراقبت کنند و به جای آنکه آن‌ها را پس از مدتی کوتاه عجولانه دور بیاندازند، به دیگران ببخشند.

وینتور گفت «به گمانم این یعنی همه ما بیشتر حواسمان به جنس پارچه و خلاقیتی که در آن به کار رفته باشد و لباس‌هایی را که فوری دورانداختنی می‌شوند و چیزهایی را که با یک بار استفاده راهی سطل زباله می‌شوند کمتر بخریم.»

«[مهم این است که] با مخاطبان و خوانندگان صحبت کنیم و به آن‌ها بگوییم لباس‌هایی را که دارید خوب نگه دارید و قدر آن‌ها را بدانید و آن‌ها را بارها بپوشید. اگر فرزند دارید می‌توانید لباس‌ها را به دختر یا پسرتان بدهید.»

شرکت کوندی نست که وینتور مدیر هنری آن است اولین رسانه‌ای بود که هفته پیش به منشور صنعت به‌پوشی سازمان ملل برای مقابله با تغییر اقلیم پیوست.

پاتریشیا اسپینوزا دبیر اجرایی تغییرات اقلیمی سازمان ملل از این حرکت استقبال کرد و در بیانیه‌ای گفت حضور شرکت کوندی‌نست «برای انتشار اطلاعات مربوط  به تلاش صنعت به‌پوشی برای توسعه پایدار و دستاوردهای این تلاش‌ها خیلی باارزش است و جهان را از لزوم اقدامات پرشتاب‌تر و وسیع‌تر برای مقابله با تغییر اقلیم آگاه می سازد.»

سازمان ملل دراین بیانیه گفت بخشی از برنامه کوندی‌نست این است که مصرف‌کنندگان را تشویق کند لباس‌ها را چندین بار بپوشند و از به‌پوشی پایدار و به کار بردن پیشرفته‌ترین مواد در این صنعت حمایت کنند.

JACK TAYLOR / AFP

.اوایل امسال دولت برای پوشاک و منسوجات پایدار گروهی فراحزبی تأسیس کرد.

این گروه فراحزبی با حمایت مؤسسه خیریه‌ای فعال در زمینه پایداری به اسم هاباب تاسیس شد و هدفش این است که نمایندگان مجلس از احزاب مختلف، زنجیره‌های تأمین، مواد اولیه مورد استفاده و رفتار مصرف‌کنندگان را بررسی کنند.

شرکت پرادا اخیراً قراردادی پنج ساله به ارزش ۵۰ میلیون یورو (۴۳ میلیون پوند) برای رسیدن به اهداف پایداری با شرکت خدمات مالی کردیت اگریکول گروپ امضا کرده است.

این قرارداد طبق گزارش‌ها اولین قرارداد از این دست در صنعت تجملات است و به این نام تجاری ایتالیایی در صنعت به‌پوشی اجازه می‌دهد بسته به اینکه تا چه حد به اهداف مشخصی در زمینه سازگاری با طبیعت برسد نرخ سودش را سالانه تغییر دهد.

وینتور در مصاحبه با رویترز از پیشرفت صنعت به‌پوشی با توجه به تکثر و پاسخگویی به سلیقه‌های مختلف صحبت کرد و گفت به نظرش این صنعت «کمی از بازی عقب مانده.»

مدیر هنری شرکت کوندی‌نست گفت قبول دارد پیشرفت‌هایی حاصل شده، اما به اعتقاد او این صنعت هنوز هم «راه درازی در پیش» دارد.

او گفت «آنچه بر صحنه‌های نمایش به‌پوشی، در شبکه‌های اجتماعی و در صفحات مجله‌های مختلف می‌بینیم خیلی متنوع است و همه سلیقه‌ها را پوشش می‌دهد.»

«فکر می‌کنم علت عمده آن این باشد که در ایالات متحده کلی طراح رنگین‌پوست داریم.»

«تا وقتی که هر قشری نماینده‌ای در این صنعت نداشته باشد هیچ‌چیز آنطور که باید تغییر نمی‌کند. احساس می‌کنم راه درازی در پیش داریم.»

© The Independent

بیشتر از مُد و زیبایی