با پایان یافتن انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ بهعنوان چهلوهفتمین رئیسجمهوری آمریکا، پرسشهایی در بین مهاجران درباره سیاستهای مهاجرتی او مطرح شده است.
در حالی که دادگاههای اداره مهاجرت آمریکا با بیش از هفت میلیون پرونده باز، در رسیدگی به تقاضای قانونی افراد ناتوان ماندهاند و برای رسیدگی به چنین پروندهایی، متقاضیان باید بین شش تا هفت سال منتظر بمانند، افراد نزدیک به ترامپ میگویند که مهاجران غیرقانونی را از آمریکا اخراج خواهند کرد.
دولتهای متعدد ایالات متحده با کمک ۶۰ دادگاه و ۷۰۰ قاضی اداره مهاجرت در سراسر آمریکا، از این افراد استفاده سیاسی و اقتصادی میکنند و سپس به حال خود رها میکنند.
بسیاری تصور میکنند دادگاههای اداره مهاجرت زیرنظر وزارت دادگستری (قوه قضاییه) ایالات متحدهاند، اما اینطور نیست. بهطور کلی نظارت، رسیدگی و صدور فرمانهای اجرایی پناهندگی و صدور احکام اخراج از آمریکا و بررسی چنین مواردی زیرنظر و اداره قوه مجریه (ریاستجمهوری) است و قضات و دادستانهای چنین پروندههای استقلال عمل حقوقی و اجرایی ندارند.
اکنون دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا، با انتصاب مجدد جان هومن، رئیس سابق اداره گمرک و مرزبانی آمریکا، به عنوان تزار مرزهای جنوبی و شمالی ایالات متحده، برنامه اخراج بیش از ۱۵ میلیون مهاجر غیرقانونی از آمریکا را کلید زده است. جان هومن با بیش از ۳۵ سال سابقه کار در مناصب متفاوت در مرزبانی آمریکا و حمایت کامل رئیسجمهوری منتخب، در حال آماده کردن افراد و تجهیزاتش است تا کارش را از ساعت ۱ بعدازظهر دوشنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، پس از امضای اولین فرمان اجرایی رئیسجمهوری جدید، آغاز کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کلیه اختیارات اخراج مهاجران غیرقانونی به هومن داده خواهد شد. او اخیرا در مصاحبهای اعلام کرد دانشجویانی در اعتراضات علیه اسرائیل و حمایت از فلسطینیان دست به خشونت زدند و فعالیتهایی غیر از تحصیل و خلاف مقررات ویزاهای دانشجویی موقت داشتهاند، از آمریکا اخراج خواهند شد. به گفته جان هومن، در حال حاضر ۱.۵ میلیون نفر در آمریکا با وجود دریافت حکم اخراج، زندگی میکنند.
استیفن میلر، معمار برنامههای مهاجرتی دوره اول ریاستجمهوری ترامپ، این بار با مقام نایبرئیس دفتر ترامپ در کاخ سفید و در یک قدمی رئیسجمهوری، مسئول نظارت بر پیشرفت این سیاستها خواهد بود. میلر طرحی را برای امضای رئیسجمهوری در ۲۰ ژانویه آماده کرده است که بر اساس آن، از تاریخ مذکور فرزندان متولد آمریکای افرادی که غیرقانونی در آمریکا زندگی میکنند، حق داشتن شناسنامه آمریکایی و در نتیجه دریافت تابعیت آمریکا را نداشته باشند.
دونالد ترامپ با کمک استیفن میلر قصد دارد متمم ۱۴ قانون اساسی آمریکا را پس از ۱۵۷ سال ابطال کند. ترامپ همیشه ادعا کرده است که باراک اوباما، چهلوچهارمین رئیسجمهوری آمریکا، تابعیت آمریکایی نداشته و هشت سال ریاستجمهوری او غیرقانونی بوده است.
ترامپ با کسب بیش از ۷۵ میلیون رای (۵۰.۲ درصد) مردمی و ۳۱۲ رای الکترال، با در اختیار داشتن اکثریت سنا (۵۳ سناتور جمهوریخواه و ۴۷ سناتور دموکرات) و مجلس نمایندگان (۲۱۶ نماینده جمهوریخواه و ۲۱۰ نماینده دموکرات)ــ تا زمان نگارش این متنــ دستورکارش را شروع کرده است.