دنیای زیبایی با موج تازهای به نام «آرایش ناتمام» روبهروست؛ سبکی که بهعمد برخی مراحل معمول آرایش را ناتمام میگذارد یا حذف میکند تا به چهره ظاهری طبیعیتر و بیپیرایه ببخشد. این سبک با جزئیات کوچکی همراه است، مثل آرایش چشم بدون ریمل، لبهای رنگی بدون خط لب، و پوستی صاف و بینقص بدون استفاده از رژگونه؛ رویکردی که با استقبال زیادی در دنیای مد و زیبایی مواجه شده است.
در دهههای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، آرایش غلیظ و پررنگ با خطوط واضح، سایههای پررنگ و رژلبهای تیره و پررنگ به اوج خود رسید. در آن زمان، نمایش قدرت و جسارت جزئی از زیباییشناسی غالب به شمار میرفت و زنان با ابروهای پررنگ، سایههای برجسته و رژلبهای تیره، آرایش سنگینتری انتخاب میکردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با رسیدن به سال افسانهای ۲۰۰۰، با ظهور مفاهیمی مانند «زیبایی طبیعی» و تاکید بیشتر بر حفظ سلامت پوست، بهتدریج آرایشهای سنگین دور و دورتر شدند. این روند از اوایل دهه ۲۰۱۰ شدت گرفت، زمانی که پای سادگی و استفاده کمتر از مواد آرایشی به میان آمد. این تغییرات با نفوذ روندهای همهگیری مثل «آرایش بدون آرایش» و زیباییشناسی «دخترانه طبیعی» باعث شد تا زنان بیشتر به سبکهایی با حداقل مواد آرایشی گرایش پیدا کنند.
سبک «آرایش ناتمام» یا همان «unfinished makeup» سبکی است که بهعمد برخی مراحل معمول آرایش را نیمهکاره رها میکند یا کاملا حذفش میکند تا ظاهری طبیعیتر به چهره ببخشد. امروزه، سبک «آرایش ناتمام» نهتنها در آرایش، که در سایر قسمتهای زیبایی نیز موردتوجه قرار گرفته است. برق ناخنهای شفاف و رنگهای خنثی جایگزین لاکهای برجسته و پررنگ شدهاند، و لایههای شفاف رنگ ناخن (Nail tints) به آنها جلوهای طبیعی و شاداب میبخشد. در آرایش لبها نیز برق لب و کرمهای براقکننده جایگزین رژلبهای پررنگ شدهاند و خط لبهای تیره و مشخص نیز تقریبا متعلق به سبکهای قدیمیاند. این تغییر مدافع لایههای کمتر و سبکتر محصولات آرایشی در چهره است.
مانند سایر سبکهای آرایش صورت و مو که هرکدام به قصدی ایجاد شدهاند، این سبک هم در خدمت «جوانتر دیده شدن» است. این روزها هر چیزی که ظاهر ما را دخترانهتر نشان دهد در صدر است و چه چیزی بیش از بیقیدی و سرخوشی دخترانه و جدی نگرفتن قواعد کلاسیک میتواند ظاهرمان را جوان نشان دهد؟
سم نیبارت، دبیر بخش زیبایی نشریه نایلون (NYLON)، با دیدن پلکهای بدون سایه اطرافیانش خود را جزو نسلی دانست که به قواعد «آرایش کامل» پایبندند. او با نگاهی به اطرافش به این نکته پی برد که از نظر جوانترهای «دهه هشتادی» آرایش کامل متعلق به دوران میانسالی است. پسرعموی ۲۱ سالهاش نظر او را تایید کرد و گفت اگر با زنی که سایه چشم دودی دارد مواجه شود میداند که او قطعا از خودش بزرگتر است. او و بسیاری دیگر از منتقدان مد این روزها رویکرد «کمش هم زیاد است» را رویکرد مسلط بر دنیای آرایش میدانند.
شاید این رویکرد برای هالیوود و ستارههای آمریکایی تازه باشد، اما در فرهنگهای اروپایی، به ویژه در فرانسه، همیشه چون سبکی کلاسیک و ماندگار بوده است.
زنان فرانسوی از محصولات آرایشی سایهروشنساز (کانتور) استقبال نمیکنند، زیرا معتقدند این استفاده از محصولات ویژگیهای طبیعی صورت را پنهان میکند.
با نگاهی به فرش قرمزهای فرانسوی میبینیم بسیاری از ستارهها و افراد مشهور کمی آشفتگی ظاهری را ترجیح میدهند، چراکه طبیعی و رها به نظر میرسند؛ گویی برای زیباتر شدن هیچ کار خاصی نکردهاند.
هدف این سبک آرایشی، ارائه حس سرزندگی و اعتمادبهنفس با الهام از زیبایی طبیعی است. گویی در میانه آرایش کردن تصمیم بگیریم که همهچیز را همانطور که هست رها کنیم و به خودمان بگوییم «همینطوری هم بهترینم»، و از طبیعی بودنمان لذت ببریم. این اعتمادبهنفس و بیقیدی حالتی بیزمان و جوانانه به چهره میبخشد و بر جذابیت این سبک در دنیای مد و زیبایی امروزی میافزاید.