پس از بارشها در تهران و تجربه مدتی هوای تمیز، بار دیگر شرایط و هوای تهران برای گروههای حساس خطرناک اعلام شد. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، هماکنون میانگین کیفیت هوای پایتخت با شاخص ۱۰۲ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و هوای هفت ایستگاه در وضعیت نارنجی و سه ایستگاه در وضعیت قرمز گزارش شده است.
بر اساس آخرین اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، در ظهر جمعه نیز شاخص کیفیت هوا در ۲۴ ساعت گذشته بر روی عدد ۱۰۹ و در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت. به گزارش ایسنا و بر اساس آخرین اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تا ساعت ۱۱ روز جمعه ۱۲ اسفند، کیفیت هوا در ایستگاههای پارک قائم منطقه ۱۸، شهرداری منطقه ۱۹ و شهرری منطقه ۲۰ در وضعیت ناسالم برای همه قرار دارد.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران همچنین اعلام کرد که در ایستگاههای مناطق ۲، ۴، ۶، ۷، ۱۰، ۱۲ و ۲۱ تهران نیز با آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، برای گروههای حساس ناسالم است. در این میان، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۶۳ آلودهترین ایستگاه سنجش کیفیت هوای تهران است. صادق ضیائیان، مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی، پیش از این روز دوشنبه هشدار داده بود که طی سه روز آینده برای دو شهر کرج و تهران افزایش غلظت آلایندهها همراه با افزایش دما پیشبینی میشود.
از ۱۴ ایستگاه سنجش کیفیت هوای تهران متعلق به سازمان حفاظت محیطزیست، اطلاعات تنها یک ایستگاه منتشر شده است. احمد طاهری، مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، نیز پیش از این اعلام کرده بود که تهران نوزدهمین شهر آلاینده جهان ازنظر میزان ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون شناخته شده است.
مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، روز سهشنبه نهم اسفند، در یک وبینار تخصصی درباره وضعیت آلودگی هوایی تهران گفت که پایتخت ایران در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تنها دو روز هوای پاک داشته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کارشناسان مختلف مازوتسوزی را متهم ردیف اول آلودگی هوای تهران معرفی کردهاند. مسئلهای که باز هم حکومت را مقصر اصلی یکی دیگر از بحرانهای محیطزیستی در ایران معرفی میکند. پژوهشکده علوم و فناوریهای انرژی، آب و محیطزیست دانشگاه صنعتی شریف در گزارشی اعلام کرد که مصرف اصلی سوخت نیروگاههای برق ایران، گاز است و گاز بهعنوان سوختی پاک و بدون آلاینده شناخته میشود، اما مسئله این است که نیروگاهها در فصل زمستان بهدلیل اولویت یافتن مصرف خانگی، با کمبود سوخت گاز مواجه میشوند و به استفاده از گازوئیل بهعنوان سوخت دوم مجبور میشوند.
این سوخت دوم نهتنها به نیروگاهها، بلکه به همه صنایع تعلق میگیرد، اما باز هم بهدلیل کمبود سوخت دوم در زمستان به خاطر افزایش شدید مصرف، نیروگاهها و صنایع مدت کوتاهی مازوت میسوزانند که درصد بالای گوگرد موجود در آن باعث میشود این فراورده نقش بسزایی در آلایندگی هوا داشته باشد.
مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میگوید که روزهای قابلقبول ازنظر کیفیت هوا در تهران نیز در سال ۱۴۰۱ کاهش پیدا کرده است. به گفته او، ازن و ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، دو آلاینده اصلی در شهر تهراناند که به ترتیب برای فصول سرد و فصول گرم سال به حداکثر مقدار خود میرسند. این مقام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران همچنین گفت که اکنون میانگین غلظت ذرات معلق در هوای تهران ۲۹ میکروگرم بر مترمکعب است که در بهترین حالت حدود ۲.۵ برابر حد استاندارد جهانی است.
طاهری با اشاره به اینکه در سالهای گذشته هیچ روند مشخصی برای کاهش غلظت این آلاینده در هوای تهران وجود نداشته و از سال ۹۷ یک روند افزایشی نسبی در این آلاینده مشاهده شده است، گفت: «تعداد موتورسیکلتهای فرسوده از سال ۹۶ با شیب زیادی در حال افزایش است، بهطوری که انتظار میرود در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۹۶ تعداد موتورسیکلتهای فرسوده در شهر تهران ۵۶ درصد افزایش داشته باشد.»
بنیاد تامسون رویترز در گزارشی درباره آلودگی هوا در ایران با چند شهروند و چند کارشناس صحبت کرده است. کارشناسان سازمان ملل در این گزارش از عملکرد مقامهای ایران در مقابله با آلودگی هوا بهشدت انتقاد کردهاند. دیوید بوید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در حقوق بشر و محیطزیست، میگوید: «ایران در میانه یک فاجعه آلودگی هوا با سطوح بالای ذرات معلق پیام در هوا قرار دارد.»
مسئول روابط عمومی اورژانس تهران بهمنماه امسال به خبر آنلاین گفت: «در روزهای آلوده، ماموریتهای قلبی و تنفسی حتی به ۴۰ درصد هم میرسد. این در حالی است که در خردادماه سال جاری که هوا نسبتا پاکیزه بوده آمار مراجعه ۱۸ درصد اعلام شده است.»