معترضان در هنگ کنگ در تشکر از دونالد ترامپ برای حمایت از آرمان آنها، پوسترهای عکس دستکاری شده دونالد ترامپ را که سر او را بر بدن بدون پیراهن «سیلوستر استالون» بازیگر فیلم های «راکی» مونتاژ کرده، حمل کرده اند.
در روز عید شکرگزاری، تظاهرکنندگان هوادار دموکراسی در هنگ کنگ، همچنین، خود را در پرچم های ایالات متحده پیچیده و سرود ملی آمریکا را خواندند و گروهی دیگر تصاویری که در آن چهره جدی آقای ترامپ روی بالاتنه برهنه اسطوره افسانهای بوکس «راکی بالبوآ» دستکاری شده بود، بالا گرفتند.
آقای ترامپ، خود، این تصویر را روز چهارشنبه با این زیر نویس توئیت کرد که، پزشکش در جریان معاینه او به او گفته «سینه زیبایش» را نشان دهد.
رئیس جمهور آمریکا در یک کارزار انتخاباتی در فلوریدا گفت پزشکش به او گفته:«پیراهنتان را دربیاورید، قربان، و سینه زیبایتان را نشانمان بدهید. هرگز چنین سینه ای ندیده ایم.»
روز پنجشنبه، هزاران تن از شهروندان هنگ کنگ برای استقبال از دو لایحهای که آقای ترامپ به گونه ای غیرمنتظره امضا کرده، تجمع کردند. بر اساس این دو لایحه، ایالات متحده تعهد می کند همه ساله عملکرد خودمختاری هنگ کنگ از دولت مرکزی چین را مورد بررسی قرار دهد.
نخستین لایحه به دولت ایالات متحده اختیار میدهد مقامات چین و هنگ کنگ را که حقوق بشر را نادیده می گیرند، مورد تحریم قرار دهد، و نیزهمه ساله موقعیت ویژه بازرگانی آمریکا با هنگ کنگ را بررسی کند.
لایحه دوم، صدور گلوله لاستیکی، گاز اشگ آور و دیگر ابزار کنترل اجتماعات را ممنوع می کند. این لایحه به دنبال انتشار اتهاماتی تصویب شده که پلیس هنگ کنگ را متهم به استفاده بی رویه از چنین ابزاری در اعتراض های شش ماهه اخیر کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آقای ترامپ گفت این لوایح را در ساعات آخر شب چهارشنبه «از روی احترام برای پرزیدنت شی جین پینگ (رهبر چین) و مردم هنگ کنگ» امضا کرده « با این امید که رهبران و نمایندگان چین و هنگ کنگ بتوانند با مسالمت اختلافاتشان را برای سعادت همگان و صلحی پایدار حل کنند.»
چین، اما، به اقدام آقای ترامپ با خشم فراوان واکنش نشان داده و گفته است این اقدام «عواقبی» به دنبال خواهد داشت.
روز پنجشنبه، پکن سفیر آمریکا را احضار کرد و از او خواست آمریکا لوایح جدید را به مورد اجرا نگذارد.
Chris McGrath/Getty Images
معترضان در هنگ کنگ از دخالت های دولت مرکزی چین خشمگیناند که به گفته آنها حقوقی که به هنگ کنگ در بازپس دادن این مستعمره وعده داده شده بود، نادیده گرفته است. بریتانیا درسال ۱۹۹۷ هنگ کنگ را به چین بازپس داد.
از آغاز ناآرامیها در ماه ژوئن، معترضان ترافیک را مختل کرده، تاسیسات عمومی و فروشگاه های طرفدار چین را تخریب نموده و با پلیس درگیر شده اند. پلیس، در مقابل، علیه تظاهرکنندگان به گازاشگ آور و شلنگ های آب قوی متوسل شده است.
پلیس هنگ کنگ ۵۸۹۰ نفر را در ارتباط با اعتراض ها بازداشت کرده است.
گزارش بیشتر از آسوشیتد پرس.
© The Independent