شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین، تنها چند روز پس از آنکه یک دیپلمات ارشد درباره احتمال رو به رشد درگیری پکن با واشینگتن هشدار داد، خواستار «ارتقای سریعتر نیروهای مسلح چین به سطح استانداردهای جهانی» شده است.
شی جین پینگ، روز چهارشنبه نهم مارس (۱۸ اسفند)، گفت چین باید «تواناییهای راهبردی ملی» خود را برای «پیشرفت منسجم قدرت کلی این کشور بهمنظور مقابله با خطرهای راهبردی، صیانت از منافع راهبردی و تحقق اهداف راهبردی» به حداکثر برساند.
خبرگزاری رسمی شین هوا گفتههای شی را خطاب به نمایندگان پارلمان منتشر کرد. پارلمان تشریفاتی چین شامل نمایندگانی از ارتش آزادیبخش خلق چین، حزب کمونیست حاکم و پلیس مسلح شبهنظامی خلق چین است.
به گزارش آسوشیتدپرس، شی بر استقبال بیشتر چین از علم و فناوری، تقویت تواناییهای استراتژیک در زمینههای اضطراری، مقاومتر کردن زنجیرههای صنعتی و تامین و مقاومتر کردن ذخایر ملی تاکید کرد.
یکی از استراتژیهای ملی شی جین پینگ که در حال حاضر در جریان است، کارزار «ساخت چین» است که قرار است چین را در ۱۰ زمینه کلیدی، از مدارهای الکترونیکی گرفته تا هوا فضا و یک کارزار چند دههای برای یکپارچه کردن فعالیتهای غیرنظامی و نظامی در حوزه اقتصاد، به رهبر جهان تبدیل کند.
شی همچنین به «دستیابی به اهداف ۱۰۰ ساله ارتش آزادیبخش چین در سال ۲۰۲۷» اشاره کرد. به گفته برخی ناظران آمریکایی، چین قصد دارد توانایی نظامیاش برای حمله به تایوان، یکی از متحدان آمریکا، را تا سال ۲۰۲۷ ارتقا بخشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
چین اهداف ۱۰۰ سالهاش را بهطور مبهم توضیح داده است. اهداف اصلی از نظر شی «اطلاعرسانی» بیشتر و بالا بردن «استانداردهای ارتش آزادیبخش خلق چین در سطح جهانی» است.
براساس سخنرانی شی در سال گذشته، چین باید «یک سیستم قوی از نیروهای بازدارنده راهبردی ایجاد کند و حضور نیروهای رزمی را در حوزههای جدید همراه با آموزشهای نظامی لازم عمیقا ترویج کند.»
کین گانگ، وزیر امور خارجه چین، روز سهشنبه در مورد احتمال افزایش تنش بین آمریکا و چین هشدار داده بود.
کین گانگ در اولین کنفرانس خبری خود از زمان تصدی سمت وزارت خارجه در سال گذشته، گفت: «اگر آمریکا ترمز نکند و به مسیر اشتباه ادامه دهد، مطمئنا درگیری و رویارویی بهوجود خواهد آمد.»
وزیر امور خارجه چین افزود: «خطر چنین رقابتی، منافع اساسی مردم دو کشور و حتی آینده بشریت را به خطر میاندازد.»
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه، در پاسخ گفت واشینگتن میخواهد در چارچوب تجارت جهانی و نظام سیاسی «همزیستی مسئولانه» اقدام کند و قصد سرکوب چین را ندارد.
پرایس گفت: «موضوع در مورد مهار یا سرکوب یا عقب نگه داشتن چین نیست.» پرایس در واشینگتن گفت: «ما میخواهیم این رقابت سازنده و عادلانه باشد» و «به درگیری نکشد.»