بر اساس بررسی جدیدی درباره مطالعاتی که انجام گرفته است، رژیم غذایی مدیترانهای میتواند در کاهش احتمال مرگ ناشی از حمله قلبی و سکته مغزی، به بیماران در معرض خطر کمک کند.
به گفته این محققان، از جمله محققان دانشگاه مانیتوبای کانادا، در دستورالعملهای کنونی برای بیمارانی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی قرار دارند، چند برنامه غذایی توصیه شده است اما معمولا به شواهدی با قطعیت پایین متکیاند.
در این مطالعه جدید که روز سهشنبه در مجله بامجی منتشر شد، محققان اولین بررسی تطبیقی بر اساس آزمایش تصادفی هفت برنامه غذایی محبوب را انجام دادند؛ این برنامهها رژیمهایی با یا بدون ورزش و سایر رفتارهای پشتیبان سلامتی بودند.
محققان مجموعه دادهها در این آزمایشهای تصادفی را ارزیابی کردند تا تاثیر برنامههای غذایی مختلف در پیشگیری از مرگ و حوادث قلبی در بیماران در معرض خطر بالای ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی را بررسی کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آنها ۴۰ آزمایش واجد شرایط را که دربرگیرنده بیش از ۳۵ هزار و ۵۰۰ شرکتکننده بود که بهطور متوسط به مدت سه سال از هفت برنامه غذایی مشخص پیروی کرده بودند، شناسایی کردند.
این برنامهها شامل برنامههای غذایی کمچرب، مدیترانهای، بسیار کمچرب، چربی اصلاحشده، ترکیبی کمچرب و کمسدیم بودند.
طبق یافتههای این محققان، رژیم غذایی مدیترانهای در زمینه پیشگیری از مرگومیر به هر دلیلی، حمله قلبی غیرمهلک و سکته مغزی در بیمارانی که در معرض خطر متوسط بیماریهای قلبیعروقی قرار داشتند، بهتر از مداخلات حداقلی بود.
همچنین مشخص شد برنامههای غذایی کمچرب نسبت به مداخله حداقلی با اطمینان متوسط برای پیشگیری از مرگومیر و حمله قلبی غیرکشنده برتری دارند.
مشخص شد که هر دو این برنامههای غذایی برای بیمارانی که در معرض خطر بالای بیماری قلبیاند، آثار مثبت بارزتری دارند؛ در حالی که سایر برنامههای غذایی معمولا در مقایسه با مداخله حداقلی، کمفایده یا بیفایده بودند.
محققان با استناد به برخی محدودیتهای این مطالعه گفتند نتوانستهاند میزان پایبندی شرکتکنندگان به برنامههای غذایی و احتمال سرچشمه گرفتن برخی فواید از عناصر دیگر موجود در برنامهها مانند ترک سیگار را اندازهگیری کنند.
با این حال به گفته آنها، این بررسی بر اساس جستوجوی کامل در نوشتههای تحقیقاتی است و نتیجهگیری کردند برنامههای غذایی مدیترانهای و کمچرب «احتمالا خطر مرگومیر و سکته قلبی غیرمهلک در افراد در معرض افزایش خطر بیماریهای قلبیعروقی را کاهش میدهند».
محققان افزودند: «برنامههای غذایی مدیترانهای احتمالا خطر سکته را نیز کاهش میدهند. به طور کلی، سایر برنامههای غذایی نامبرده بر مداخله حداقلی برتری نداشتند.»
© The Independent