لهستان؛ مقصد نخستین سفر مشترک خارجی زلنسکی و همسرش پس از جنگ اوکراین

لهستان بیش از دو دهه است که عضو ناتو است و از زمان آغاز درگیری‌ها در اوکراین کمک‌های نظامی فراوانی در اختیار این کشور قرار داده است

در مراسم استقبال در ورشو، دودا و بانوهای اول دو کشور، لباس رسمی پوشیده بودند در حالی که زلنسکی شلوار خاکی بر تن داشت - Reuters

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در یک سفر از پیش برنامه‌ریزی‌شده وارد لهستان شد و با مقام‌های ارشد این کشور، از جمله آندژی دودا و ماتئوش موراویتسکی، رئیس‌جمهوری و نخست‌وزیر لهستان، دیدار و گفت‌وگو کرد.

این نخستین سفر رسمی خارجی رئیس‌جمهوری اوکراین بعد از شروع جنگ به‌شمار می‌رود که همراه با اولنا زلنسکا، همسر زلنسکی، انجام می‌شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه پنجم آپریل، ۱۶ فروردین‌ماه، در گزارشی نوشت سفر زلنسکی به ورشو از این جهت اهمیت دارد که بر خلاف سایر سفرهای خارجی رئيس‌جمهوری اوکراین، از جمله به بریتانیا، فرانسه، ایالات متحده و بلژیک، بدون پنهان‌کاری انجام شد و از پیش اعلام‌شده بود.

سفر روز چهارشنبه زلنسکی به لهستان، نخستین سفر او به این کشور از هنگام شروع تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به‌حساب می‌آید.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در دیدار روز چهارشنبه آندژی دودا با زلنسکی، رئیس‌جمهوری لهستان بالاترین نشان غیرنظامی کشورش را به زلنسکی اهدا کرد و در توضیح آن گفت: نشان «عقاب سفید»، تنها به افراد برجسته در لهستان و در روابط بین‌الملل لهستان با متحدان اعطا می‌‌شود.

لهستان بیش از دو دهه است که عضو پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) است و از زمان شروع درگیری‌ها در اوکراین کمک‌های نظامی فراوانی در اختیار این کشور قرار داده است. لهستان همچنین پذیرای میلیون‌ها پناهجوی اوکراینی است که پس از شروع درگیری‌ها به همسایه غربی پناه آوردند.

بر اساس آخرین برآوردها، از هنگام آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، بیش از هشت میلیون تن از شهروندان اوکراینی برای فرار از جنگ و یافتن مکانی امن از مرزها گذشته‌اند و وارد لهستان شده‌اند. بسیاری از پناهجویان اوکراینی، پس از گذشت ماه‌ها، کماکان در لهستان به‌سر می‌برند. دیدار با پناهجویان اوکراینی از برنامه‌های دیدار زلنسکی در لهستان است.

در مراسم استقبال در حیاط کاخ سلطنتی ورشو، دودا و بانوهای اول دو کشور، لباس رسمی پوشیده بودند. در حالی که زلنسکی پیراهن نظامی و شلوار خاکی بر تن داشت. لباسی که بعد از حمله نظامی روسیه به اوکراین، به لباس رسمی و معمول زلنسکی در برابر دوربین‌ها تبدیل شده است و نشان شرایط اضطراری و جنگی کشورش دارد.

بیشتر از جهان