استقبال آمریکا از ازسرگیری روابط قطر و بحرین

جیک سالیوان این اقدام را گامی مهم در جهت کامیابی خاورمیانه توصیف کرد

پادشاه بحرین (چپ) و امیر قطر- AFP

واشینگتن روز چهارشنبه از تصمیم قطر و بحرین برای ازسرگیری روابط پس از شش سال استقبال کرد.

دوحه و منامه روز چهارشنبه ۲۳ فروردین‌ماه اعلام کردند که روابط دیپلماتیک خود را از سرمی‌گیرند. این خبر در جریان دیدار هیات‌های دو کشور در مقر شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی اعلام شد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید که اخیرا با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی درباره ایران و یمن گفت‌و‌گو کرده است، ازسرگیری روابط دیپلماتیک دوحه و منامه را گامی مهم در مسیر ثبات و کامیابی خاورمیانه توصیف کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بحرین چهارمین کشور عربی بود که پس از رو به سردی نهادن روابط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و در راس آن عربستان سعودی با قطر در سال ۲۰۱۷ روابط خود را با دوحه قطع کرد.

دلیل قطع روابط، حمایت قطر از گروه‌هاهی اسلامی تندرو بود که پس از بهار عربی در برخی کشورها به قدرت رسیدند و سازمان تروریستی به‌شمار می‌روند. نوع روابط قطر با جمهوری اسلامی هم یکی دیگر از عوامل موثر در رو به سردی نهادن روابط شورای همکاری خلیج فارس با قطر بود.

اکنون درحالی که جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در مسیر ازسرگیری روابط دیپلماتیک گام برمی‌دارند، امیدواری‌هایی به پیشرفت در حل مساله یمن ایجاد شده است و مساله بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مطرح است، بحرین و قطر هم روابط خود را از سرمی‌گیرند.

عربستان سعودی پیش‌تر در سال ۲۰۲۱ به محاصره اقتصادی یمن پایان داده بود و پس از آن امارات متحده عربی و مصر نیز روابط خود را با قطر احیا کردند.

بیشتر از جهان