ملکه الیزابت، آخرین ملکه همسر بریتانیا و ملکه مادر، مادربزرگ محبوب شاه چارلز بود که حدود ۹۰ سال پیش تاج بر سر گذاشت.
به نوشته پیای مدیا، بروز بحران قانونی بر سر عشق ادوارد هشتم با والیس سیمپسون، مطلقه آمریکایی، که در پی آن ادوارد از سلطنت کنارهگیری کرد، موجب شد دوشس سابق یورک در سال ۱۹۳۶ در کنار جورج ششم که پادشاه بریتانیا شد، نقش ملکه همسر را به عهده بگیرد.
او سلطنت بریتانیا را از نو و بر ویرانههای این رسوایی بنا کرد و به شخصیت محوری خانه وینزر (هاوس آو وینزر) تبدیل شد؛ او پشتیبان شوهر خجالتیاش بود؛ مردی که هرگز نه دلش میخواست شاه شود و نه انتظارش را داشت.
مردم او را که وارث مادرسالاری سلطنتی بود، با آغوش باز و در جایگاه مادربزرگ بسیار محبوب و گرانقدر خود پذیرفتند.
بانو الیزابت بوئزــلیون، دختر ارل استراتمور، ۴ اوت ۱۹۰۰ به دنیا آمد و پس از آنکه دو بار به دلیل نگرانی از محدودیتهایی که زندگی سلطنتی به همراه داشت، درخواست ازدواج برتی، دوک یورک، را رد کرد، بالاخره در سال ۱۹۲۳ با او ازدواج کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او در سال ۱۹۳۷ در کنار جورج ششم در کلیسای وستمینستر، تاج بر سر گذاشت.
دخترانشان، شاهدخت مارگارت شش ساله، و شاهدخت الیزابت ۱۱ ساله، شاهد این تاجگذاری بودند. الیزابت همان کسی بود که در نهایت با نام الیزابت دوم ملکه بریتانیا شد.
به این مناسبت تاج جدیدی معروف به تاج ملکه الیزابت، ملکه مادر، ساخته شد که دو هزار و ۸۰۰ قطعه الماس، کلاهی از جنس مخمل بنفش و لبهای از جنس خز قاقم داشت. بر قوس جلویی این تاج الماس جنجالی کوه نور قرار داشت که کمپانی هند شرقی آن را مصادره کرد و در دهه ۱۸۴۰ به ملکه ویکتوریا هدیه داد.
به گزارش پیای مدیا، در جریان بمباران بریتانیا (بلیتس) در جنگ دوم جهانی، شاه و ملکه در پایتخت ماندند و وقتی کاخ باکینگهام بمباران شد، در سختیهای دوران جنگ با مردم کشورشان همراه بودند. ملکه مادر اذعان کرد از اینکه به کاخ سلطنتی حمله کردند، خوشحال شد چون توانست «بخش شرقی لندن را با چشم خودش ببیند».
این ملکه ریزاندام اما مصمم و پرجذبه وقتی تنها ۵۱ سال داشت بیوه شد. او به خونگرمی، خوشبینی و حس وظیفهشناسی سلطنتی معروف بود؛ البته هرگز دوک وینزر یعنی شاه سابق و همسرش دوشس وینزر را نبخشید و مدعی شد تنشهای ناشی از کنارهگیری او موجب شد شوهرش زودتر بمیرد.
پیای مدیا نوشت او با دخترش الیزابت دوم صمیمی بود. ملکه فقید مادرش را غرق خوشیها میکرد و مخارج زندگی ولخرجانه او را تامین میکرد. آنها هر دو عاشق سوارکاری بودند و از صحبت کردن در این مورد لذت میبردند.
ملکه مادر که بین ملکه همسرهای تاریخ بریتانیا بیشترین طول عمر را داشت، ۳۰ مارس ۲۰۰۲ در سن ۱۰۱ سالگی، در همان سالی که دخترش ۵۰ سالگی سلطنتش را جشن گرفت، از دنیا رفت.
چارلز در یکی از جشنتولدهای بیشمار او برای ادای احترام به ملکه مادر گفت: «بهترین ویژگی او این است که با شوروشوق بیانتهایی که به زندگی دارد، به زندگی دیگران غنا میبخشد.»
او افزود: «همواره یکی از آن افراد خارقالعادهای بوده که برکت از وجودشان ساری و جاری است؛ چه وقتی موجبات راحتی افراد را فراهم میکند و چه وقتی چیزهای ملالانگیز را جالب و گیرا میکند و به افراد احساس شادی و راحتی میدهد یا هر خانهای را که در آن زندگی میکند، به بهشتی منحصربهفرد تبدیل میکند که گرم و خاص است.»
به نوشته پیای مدیا، شاه چارلز با مادربزرگش بسیار صمیمی بود و ملکه مادر نیز به نوبه خود به او ارادتی خاص داشت.