یک روز پس از انتشار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که رفتار و دستورهای طالبان علیه زنان افغانستان را محکوم کرد، وزارت خارجه طالبان با انتشار بیانیهای به این قطعنامه واکنش نشان داد.
طالبان در این بیانیه به صراحت اعلام کردند که موضوع اعمال محدودیتها علیه کار زنان در افغانستان، «یک مسئله داخلی است و روی (کار) کشورهای خارجی هیچ تاثیری ندارد.» وزارت خارجه طالبان در این بیانیه، نقض حقوق زنان را یک موضوع داخلی خوانده و تلویحا از کشورهای جهان خواسته است که در موضوعات داخلی افغانستان دخالت نکنند.
در این بیانیه آمده است: «کشورهای جهان باید با توجه به قوانین بینالمللی، به انتخابهای مستقل مردم افغانستان احترام بگذارند.» در ادامه آمده است که «ما (طالبان) تعهد داریم تا حقوق زنان را تامین کنیم، اما باید به تفاوتها احترام گذاشته شود».
این در حالی است که در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که نمایندگان ۹۲ کشور پای آن را امضا کردهاند، محدودیتهای وضعشده در زمینه کار و تحصیل برای زنان در افغانستان شدیدا محکوم شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
توماس وست، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، این قطعنامه را یک سند محکم و ارزشمند خواند و در رشته توییتی نوشت که از میان ۹۲ کشوری که این قطعنامه را تایید کردند، ۲۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامیاند، به این معنا که کشورهای مسلمان نیز با نحوه برخورد طالبان با زنان مخالفاند و آن را خلاف ارزشیهای دینی و انسانی میدانند.
توماس وست همچنین از تصویب این قطعنامه ابراز خرسندی کرد و نوشت که در آستانه برگزاری نشست دو روزه دبیر کل سازمان ملل در مورد افغانستان در دوحه، «مفتخریم که چنین وحدتی را در حمایت از مردم افغانستان مشاهده میکنیم».
در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که نمایندگیهای ژاپن و امارات متحده عربی در سازمان ملل آن را تهیه کردهاند، وضعیت زنان و دختران در افغانستان، در تاریخ سازمان ملل بیسابقه توصیف شده است.
با این حال، سازمان عفو بینالملل، پس از انتشار این قطعنامه، در بیانیهای تصویب آن را گامی ارزشمند خواند، اما گفت که تنها تصویب این قطعنامه برای حل مشکلات زنان و دختران در افغانستان کارساز نیست.
این سازمان اعلام کرد که در این قطعنامه، گامهای مشخصی که لازم است اعضای شورای امنیت برای حمایت از تلاشهای جاری برای احیای حقوق زنان و دختران در افغانستان بردارند تا طالبان را بهعنوان مقامهای پاسخگو در قبال نقضهای شدید و سازمانیافته حقوق زنان و دختران پاسخگو نگه دارند، تعیین نشده است.
محدودیتهای وضعشده اخیر از طرف طالبان علیه زنان افغانستان که حتی به زنان کارمند در ادارات سازمان ملل در افغانستان نیز رسید، سبب شد که دبیرکل سازمان ملل، نشستی را به منظور بررسی وضعیت افغانستان و ارائه راهکارهایی برای حل این معضل، برگزار کند. قرار است این نشست روزهای دوشنبه و سهشنبه هفته پیش رو، با حضور نمایندگان کشورهای منطقه در شهر دوحه قطر برگزار شود.