وزارت خارجه سودان جنوبی روز سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد ارتش سودان به فرماندهی عبدالفتاح البرهان و نیروهای نظامی موسوم به «واکنش سریع»، به رهبری محمد حمدان دقلو، بر سر یک آتشبس طولانیتر توافق کردهاند.
همزمان، تلاشهای بینالمللی برای خروج غیرنظامیان و رسیدن به یک توافق صلح پایدار میان دو طرف ادامه دارد. روز سهشنبه دوم ماه می (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، ضمن اشاره به تداوم درگیریها در سودان تاکید کرد تا هر زمانی که نیاز باشد عملیات نجات و خروج غیرنظامیان و کارمندان از سودان ادامه میيابد.
بهگفته مقامهای وزارت خارجه سودان جنوبی، آتشبس تازه از روز پنجشنبه همین هفته، چهارم ماه می (۱۴ اردیبهشتماه)، آغاز میشود. با این حال، امید چندانی به تداوم آتشبس وجود ندارد.
طی روزهای گذشته، با وجود دو مرتبه تمدید آتشبس میان دو طرف، خشونتها و درگیریهای نظامی همچنان در نقاط مختلف سودان، بهويژه شهر خارطوم و مناطق اطراف پایتخت، ادامه داشت.
همزمان با تداوم درگیریها در خارطوم، نگرانی از گسترش خشونتها به دارفور و مناطق غربی کشور نیز تشدید شده است. این مناطق پیشتر هم شاهد خشونتهای قومی و نژادی گسترده میان قبایل عرب و غیرعرب بوده است.
در روزهای گذشته، گزارشهای پرشماری از افزایش خشونتها و درگیریها در مناطق غربی سودان منتشر شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه بهنقل از سالوا کر، رئیسجمهوری سودان جنوبی، نوشت ارتش سودان و نیروهای «واکنش سریع» بر سر حضور نمایندگان مشخصی از طرف دیگر توافق کردهاند و پذیرفتهاند که این دور از آتشبس طولانیتر باشد.
بهگفته مقامهای وزارت خارجه سودان جنوبی، مذاکرات آتسبس به میزبانی این کشور انجام میشود. سودان جنوبی همچنین پیشنهاد داده است که برای پایان دادن به خشونت و درگیریها میان نیروهای وفادار به محمد حمدان دقلو و ارتش سودان، به فرماندهی عبدالفتاح البرهان، میانجیگری کند.
عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهوری مصر، نیز روز سهشنبه گفت قاهره از شروع مذاکرات میان دو طرف درگیر استقبال میکند، اما همچنان مراقب و نگران دخالت خارجی در مسائل داخلی سودان است.
روز سهشنبه، در آستانه شروع هفته سوم درگیریها، مقامهای سازمان ملل اعلام کردند از زمان شروع درگیریها، دستکم ۱۰۰ هزار نفر مجبور شدهاند که خانه و محل زندگی خود را ترک کنند. گزارشهای پرشماری نیز از کمبود شدید مواد غذایی، آب و سوخت منتشر شده است.
بسیاری از مردم محلی، با وجود اینکه میخواهند محل زندگی خود را ترک کنند، اما بهدلیل کمبود شدید سوخت و هزینههای بالای سفر، امکان رسیدن به مرزها و خروج از سودان را ندارند.
با بسته شدن فرودگاهها و نبود امنیت کافی در جادهها، امکان ارائه منظم کمکهای بشردوستانه خارجی وجود ندارد. تا پیش از شروع درگیریهای اخیر، حدود دو سوم مردم سودان برای ادامه زندگی به کمکهای بینالمللی نیاز داشتند.