خودرو بمب‌گذاری‌شده، مین‌ مغناطیسی و جلیقه انتحاری در موزه طالبان به نمایش درمی‌آید

طالبان طی دو دهه جنگ با حکومت افغانستان و متحدان غربی آن، از حملات مسلحانه، انفجار و انتحار به‌کرات استفاده کردند

طالبان مین‌های مغناطیسی، خودرو بمب‌گذاری‌شده و دیگر مواد انفجاری را به نمایش می‌گذارند-  Twitter/@S_H_Kazimi

مولوی عتیق‌الله عزیزی، معاون (معین) فرهنگ و هنر در وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، می‌گوید که به‌منظور حفظ «آثار جهادی» موزه می‌سازند تا شهروندان از «فداکاری‌های» نیروهای این گروه آگاه شوند. 

تلویزیون ملی افغانستان زیر نظر طالبان روز سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت (۱۶ ماه مه) مصاحبه مولوی عتیق‌الله را پخش کرده است که می‌گوید: «افغان‌ها حق دارند که از قهرمانی‌های قهرمانان خود و همچنین جنایاتی که به نام دموکراسی در ۲۰ سال گذشته انجام شده‌ است، آگاه شوند.» 

او می‌افزاید که اولویت بر حفظ و به‌نمایش‌گذاشتن آثار جنگ با حکومت پیشین افغانستان و ناتو است و پس از آن، آثار باقی‌مانده از تهاجم ارتش سرخ شوروی پیشین در موزه به نمایش گذاشته شده است. 

گروه طالبان طی دو دهه جنگ با حکومت افغانستان و متحدان غربی آن، از حملات مسلحانه، انفجار و انتحار استفاده کردند. این گروه با به‌کارگیری لشکر انتحاری، خودرو بمب‌گذاری‌شده، مین کنار جاده‌ای و جلیقه‌های انتحاری توانستند تلفات سنگینی به نظامیان و غیرنظامیان وارد کنند.  

طالبان همواره به این پیشینه خود افتخار می‌کنند و طی یک سال اخیر، چندین مراسم با به‌نمایش‌گذاشتن نیروهای انتحاری، خودرو بمب‌گذاری‌شده و مین‌های کنار جاده‌ای برگزار کرده‌اند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان درحالی از تاسیس موزه خبر می‌دهد، که دو هفته قبل، محمد یوسف مشهور به حاجی وفا، استاندار طالبان در بلخ، یک عدد بمب دستی، یک عدد بشکه روغن پر از مواد منفجره، یک عدد بمب مغناطیسی و یک موتورسیکلت را به‌عنوان «آثار ارزشمند» به موزه شهر مزارشریف اهدا کرد. 

طالبان در اوت ۲۰۲۱ با توسل به گزینه زور توانستند بر افغانستان مسلط شوند و از آن زمان تاکنون تلاش زیادی برای تطهیر عملکردشان مبنی‌بر انفجار و انتحار انجام داده‌اند و این تلاش‌ها هم چنان ادامه دارد.  

بسیاری از شهروندان افغانستان از مواد انفجاری طالبان و جریان حملاتشان خاطرات «بدی» در ذهن دارند و برخی از آن‌ها بستگانشان را در حملات طالبان از دست داده‌اند. منتقدان می‌گویند که تاسیس موزه برای به‌نمایش‌گذاشتن آثار طالبان باعث تازه‌شدن دوباره درد این شهروندان خواهد شد.  

بیشتر از جهان