شبکه مخفی تونل‌ها زیر پناهگاه پوتین «پارانوئیدی»

گویا رئیس‌جمهوری روسیه یک غار زیرزمینی عظیم زیر کاخش در دریای سیاه ساخته است

طرح‌های افشاشده نشان می‌دهد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، شبکه‌ای مخفی از تونل زیرزمینی دارد که زیر مخفیگاه کاخ او در دریای سیاه واقع است.

طرح‌هایی که شرکت مهندسی مسئول این پروژه در اینترنت منتشر کرد، نشان می‌دهد پوتین پناهگاه زیرزمینی بزرگی در زیر کاخ گلندژیک ساخته که در حدود ۵۰ متری زیر سطح آن شبکه‌ای از تونل‌ها قرار دارد.  

نخستین بار بیزنس اینسایدر (Business Insider) وجود این مجتمع را گزارش داد و تصور می‌شود که برای حفاظت [از پوتین] درصورت وقوع انقلاب یا جنگ ساخته شده و پیش از تسلط روسیه بر کریمه در سال ۲۰۱۴ بنا شده است.

این کاخ یک میلیارد پوندی در محوطه‌ای مشرف به دریا واقع شده و ۱۷ هزار و ۶۵۱ متر مربع مساحت دارد. حتی کلیسا، پیست یخ، کازینو و سالن قلیان اختصاصی هم دارد.

بنیاد ضدفساد الکسی ناوالنی، چهره زندانی مخالف روسی، پس از آنکه شرکت ساختمانی روسی منحل‌شده مترو استایل (Metro Style) این نمودارها را در اوایل دهه ۲۰۱۰ برای نشان دادن کار خود در وب‌سایتش منتشر کرد، وجود این هزارتوی تونل‌های مخفی را فاش کرد.

آن‌طور که در نمودارها پیدا است، گویا این پناهگاه سیستم تهویه، فاضلاب و منبع آب شیرین داشته و دیوارهای بتنی آن ۳۸ سانتی‌متر ضخامت دارد.

همچنین آن‌طور که در یکی از نمودارها مشخص است، یک کانال آسانسور این مجموعه را به دو تونل متصل می‌کند – و تونل پایین راهرویی به سمت ساحل دارد، همین‌طور کانال‌های مخصوص سیم برق که می‌توان از آن‌ها برای برق‌رسانی، روشنایی و کابل‌های فیبرنوری به یک مرکز فرماندهی استفاده کرد.

در همین حال، درهای خروج هر دو تونل روی دیواره صخره‌ای که از دریا به سمت قصر می‌رود، دیده می‌شود.

تادئوس گابریشفسکی، مهندس سازه که با سازه‌های دفاعی آشنایی دارد و نمودارها را برای بیزنس اینسایدر بررسی کرده است، گفت: «انواع ایمنی و امنیت در ساختار این تونل درنظر گرفته شده است. یک سیستم آتش‌نشانی هست. آب هست، فاضلاب هست. اینجا برای کسی ساخته شده است که قصد ماندن یا فرار داشته باشد.»

این شرکت مهندسی این پروژه را «مجموعه‌ای زیرزمینی برای تفریح» در گلندژیک توصیف کرد که نزدیک‌ترین شهر به کاخ رئیس‌جمهوری روسیه است و وسعت آن نیز ۶۰۳ متر مربع است.

مایکل سی کیمیج یکی از مقام‌های سابق وزارت خارجه که روی سیاست روسیه و اوکراین کار می‌کرد، در گفت‌وگو با بیزنس اینسایدر گفت: «پوتین بسیار نگران است که رهبر غیرقانونی روسیه شناخته شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

«بنابراین با علم به اینکه مشروعیتش به‌طور کامل در انتخابات میان‌دوره‌ای تضمین نمی‌شود، می‌خواهد امنیت شخصی‌اش را از طریق مجموعه‌ای از اقامتگاه‌های شخصی کاملا امن به حداکثر برساند.»

این نمودارها در سال ۲۰۱۶ از وب‌سایت مترو استایل حذف شد، اما همچنان در ویبک ماشین (Wayback Machine) که آرشیو محتوای آنلاین است قابل مشاهده بود.

[این نمودارها] سپس در انجمنی موسوم به «حفارها» منتشر شد که گروهی از شهروندان روسیه‌اند که از پایگاه‌های ممنوعه بازدید کرده و آن‌ها را مستند می‌کنند.

یک حفار ناشناس که خود را عضو گروهی به نام «فرقه زد» (Sect Z) معرفی کرد، به بیزنس اینسایدر گفت این تصاویر را به این دلیل منتشر می‌کند که «از قیافه ابلهانه پوتین خسته‌ شده‌ایم و می‌خواهیم حمل و نقل زیرزمینی پارانوئیدی‌اش را نشان بدهیم.»

ماه گذشته، یک افسر حفاظت پوتین فرار کرد و رئیس‌جمهوری روسیه را «جنایتکار جنگی پارانوئیدی» خواند.

گلب کاراکولوف، ۳۵ ساله، مهندس واحد ارتباطات ریاست‌جمهوری که در سرویس حفاظت فدرال روسیه (FSO) خدمت می‌کرد، ماه گذشته ادعا کرد که پوتین ترجیح می‌دهد به جای رفتن به جایی، «در پناهگاهش» بماند چون درمورد وقوع یک سوءقصد دچار پارانویای شدید است.  

گفته می‌شود که رئیس‌جمهوری روسیه در جعبه‌ای به ارتفاع ۲.۵ متر جابجا می‌شود تا جلوی لو رفتن مذاکرات محرمانه‌اش و شنود غربی‌ها را بگیرد.

کاراکولوف مدعی شد که رئیس‌جمهوری روسیه برای چهارمین سال متوالی از ترس ابتلا به کووید-۱۹ در قرنطینه به سر می‌برد، و کارمندان تنها زمانی اجازه دارند با او در یک اتاق کار کنند  که دو هفته در قرنطینه بوده باشند.

به گفته کاراکولوف، پوتین از تلفن همراه یا اینترنت استفاده نمی‌کند، یعنی اطلاعات او از راهکارهای اطلاعاتی مخفی و آنچه از طریق تلویزیون روسیه تحت کنترل دولت مشاهده می‌کند، فیلتر می‌شود.

کاراکولوف درباره جنگ در اوکراین گفت که از افسران خواست شواهدی درباره پوتین به‌منزله «جنایتکار جنگی» ارائه دهند و این جنگ را «شرم‌آور» و «غیرمنطقی» خواند.

زمانی که ناوالنی رهبر سازمان مخالف پوتین در ابتدا خبر کاخ دریای سیاه رئیس‌جمهوری روسیه را در سال ۲۰۲۱ منتشر کرد، هزاران نفر از مردم تجمع‌های اعتراضی برگزار کردند و با اشاره به ظروف ۷۰۰ پوندی که گفته می‌شود در این اقامتگاه پیدا شده بود، برس‌های توالت را که به آن‌ها رنگ طلایی زده بودند، بالا بردند.  

پوتین مالکیت این کاخ را رد کرده است. درهمین‌ حال، دوست میلیاردر دوران کودکی‌اش ادعا کرد که این اموال متعلق به او است نه رئیس‌جمهوری، که گفته ربطی به او ندارد.

اما از این کاخ که داخل جنگلی ۱۷ هزار هکتاری قرار دارد، به‌طورمستمر از طرف گروه امنیتی پوتین و همین‌طور از طریق یک منطقه پرواز ممنوع محافظت می‌شود – و کرملین نتوانست توضیح بدهد که اگر رئیس‌جمهوری اینجا زندگی نمی‌کند پس این محافظت‌ها برای چیست.

© The Independent

بیشتر از جهان