سفر تاریخی دو فضانورد سعودی؛ نخستین زنِ عرب در فضا

«هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم روزی به فضا بروم، اما این رویایی است که به واقعیت بدل می‌شود»

روز دوشنبه، ۲۲ مه (اول خرداد)، روزی تاریخی برای عربستان سعودی به شمار می‌رود. دو شهروند این کشور در این روز عازم «ایستگاه بین‌المللی فضایی» می‌شوند. این نخستین سفر شهروندان سعودی به فضا پس از نزدیک به ۴۰ سال است. اما این سفر به‌دلیل یکی از این دو فضانورد نیز تاریخ‌ساز است: او نخستین زن عرب خواهد بود که به فضا می‌رود. 

ریانه برناوی و علی القرنی قرار است ساعت ۱۱:۳۷ صبح به وقت محلی از مرکز فضایی کندی در ایالت فلوریدای آمریکا با سفینه «اسپیس‌ایکس دراگون» همراه با راکت فالکن ۹ «اسپیس‌ایکس» به فضا پرتاب شوند. سازمان هوا و فضای آمریکا موسوم به «ناسا»، این رویداد تاریخی را به صورت مستقیم در وبسایت خود و شبکه‌های اجتماعی پخش خواهد کرد. 

نخستین شهروند سعودی که به فضا سفر کرد، امیر سلطان بن سلمان بود که سال ۱۹۸۵ میلادی به این مهم نائل آمد تا اولین فرد عرب و نخستین مسلمان تاریخ باشد که به فضا می‌رود. او در آن هنگام ۲۸ سال سن داشت تا همچنین جوان‌ترین مسافر «شاتل فضایی» ناسا نیز باشد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اینک پس از وقفه‌ای طولانی، ریانه و علی روز دوشنبه در حالی عازم فضا می‌شوند که جهان عرب در این سال‌ها به پیشرفت‌های بسیاری در زمینه صنعت فضانوری دست یافته است.

با این‌همه عربستان سعودی در روز دوشنبه به نخستین کشوری بدل می‌شود که عضو ایستگاه فضایی بین‌المللی نیست، اما دو فضانورد در آنجا دارد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، آن‌ها پس از سفری طولانی ساعت شش بعدازظهر به وقت ریاض (چهار صبح سه‌شنبه به وقت فلوریدا) به ایستگاه بین‌المللی می‌رسند و در آنجا به سلطان النیادی می‌پیوندند؛ فضانورد عرب اماراتی که در حال حاضر دوره‌ای شش ماهه را در این ایستگاه می‌گذراند.

حضور النیادی، نخستین ماموریت فضایی بلند‌مدت فضانوردی از جهان عرب محسوب می‌شود. او در توییتر، تصویری از عربستان سعودی را از چشم‌انداز فضا منتشر کرد و ضمن استقبال از ریانه و علی، نوشت: «برای نخستین بار در تاریخ، سه فضانورد عرب در فضا در کنار یکدیگر خواهند بود.» 

دو فضانورد سعودی در طی این سفر ۲۰ تجربه علمی خواهند داشت؛ از جمله پژوهش درباره چگونگی پیش‌بینی و پیشگیری بیماری سرطان و شیوه‌های تولید باران مصنوعی در مهاجرنشین‌های آینده انسانی بر کره‌هایی همچون ماه و مریخ. 

برناوی ساعاتی پیش از سفر تاریخی خود گفت: «هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم روزی به فضا بروم، اما این رویایی است که به واقعیت بدل می‌شود… صادقانه می‌گویم که احساس می‌کنم نماینده تمام آمال سعودی‌ها، زنان و پژوهشگرانم.»

بیشتر از تکنولوژی