شورای شهر وست مینستر در آمریکا ۹ سپتامبر را روز احمد شاه مسعود نام گذاری کرد

شهروندان آمریکایی مسعود را به‌عنوان کسی که در جنگ سرد پیروز شد می‌شناسند

پیش از این نیز برخی خیابان‌ها در شهرهای اروپایی و آمریکایی به اسم احمدشاه مسعود، نامگذاری شده بودند - SHAH MARAI/AFP

در حالی که گروه طالبان سالروز کشته شدن احمدشاه مسعود به دست تروریست‌های القاعده را از تقویم رسمی این کشور حذف کرده‌اند، شهروندان کشورهای غربی روز ۹ سپتامبر را به نام احمدشاه مسعود نام‌گذاری می‌کنند.

شورای شهر وست مینستر در ایالت کالیفرنیای آمریکا، به‌تازگی روز نهم سپتامبر ۲۰۲۳ را به نام احمدشاه مسعود نام‌گذاری کرد. خبرگزاری ایپوک تایمز به نقل از مقام‌های شهر وست مینستر نوشته است که این نام‌گذاری به‌دلیل رشادت‌ها و مقاومت او در مقابل تهاجم ارتش سرخ شوروی سابق صورت گرفته است.

مارک نیوجنت، افسر اطلاعاتی سابق ارتش آمریکا، می‌گوید اعلامیه‌ای که در مورد نام‌گذاری روز مسعود منتشر شده است، برای ارج نهادن به او و میراثش به‌عنوان چهره مقاومت افغانستان، باعث امیدوار شدن مردم این کشور می‌شود. این مسئله بسیار مهم است و ما می‌خواهیم به مردم افغانستان نشان بدهیم که آنان فراموش نشده‌اند.

پس از خروج آمریکا از افغانستان و سقوط دولت جمهوری، تنها پنجشیر در مقابل هجوم طالبان مقاومت کرد. این مسئله باعث شده است که ساکنان پنجشیر با انواع خشونت، شکنجه، زندان و تبعیض روبرو شوند. یکی دیگر از سربازان آمریکایی که در جنگ افغانستان حضور داشته است، می‌گوید در هیچ کجای جهان مردم به اندازه افغان‌ها مظلوم واقع نشده‌اند.

در حال حاضر ۲۱ سازمان تروریستی در افغانستان، مردم این کشور را تحت فشار قرار داده‌اند. این سرباز آمریکایی که خود را (لیجند) معرفی می‌کند، می‌گوید تصمیم شورای شهر وست مینستر برای نام‌گذاری روز مسعود، باعث امیدواری مردم افغانستان می‌شود و نشان می‌دهد آنان از افکار عمومی جهان فراموش نشده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

باب کندر،  دیگرکهنه سرباز ارتش ایالات متحده که دو دوره خدمت را در افغانستان به پایان رسانده است، می‌گوید او نیز از اعلامیه شورای شهر وست مینستر دلگرم شده است. او گفت امیدوار است توجه مقامات فدرال برای حمایت از مقاومت مردم افغانستان در مقابل طالبان جلب شود و این مسئله نیز یادآوری شود که جهان به افغان‌ها کمک می‌کند و آن‌ها را فراموش نکرده ‌است. همچنین یک بنیاد خیریه آمریکایی که کمک غذایی، درمانی و آموزش پزشکی به زنان و کودکان در افغانستان می‌رساند، به نام مسعود نام‌گذاری شده است.

سال گذشته نیز شورای شهر سن‌دیه‌گو در کالیفرنیا ۹ سپتامبر را به نام احمدشاه مسعود نام‌گذاری کرده بود. همچنین شهرداری پاریس در فرانسه در مارس ۲۰۲۱ خیابانی را در نزدیکی شانزه لیزه به نام احمدشاه مسعود نام‌گذاری کرد.

احمدشاه مسعود، فرمانده مقتدر حزب جمعیت اسلامی، در دوران مقاومت در مقابل تهاجم ارتش سرخ، مبارزاتش را در پنجشیر متمرکز کرد. او سپس حوزه فعالیت خود را به مناطق اطراف پنجشیر و چندین استان دیگر نیز توسعه داد. او را پیروز جنگ سرد لقب داده‌اند. مبارزات او و دیگر مجاهدین باعث شد تا ارتش شوروی سابق با قبول تلفات فراوان از افغانستان عقب‌نشینی کند.

با این حال، مسعود در دوران قدرت گرفتن مجاهدین نتوانست مانع درگیری‌های داخلی احزاب مختلف جهادی شود. او پس از سلطه طالبان بر بخش عمده‌ای از افغانستان، به پنجشیر عقب‌نشینی کرد و مقاومت در مقابل طالبان را اعلام کرد. با این حال، احمدشاه مسعود ۹سپتامبر سال ۲۰۰۱ ، دقیقا دو روز قبل از حمله تروریستی یازدهم سپتامبر، به دست دو تروریست القاعده که در لباس خبرنگار به نزد او رفته بودند، به قتل رسید. تروریست‌ها مواد انفجاری را در دوربین فیلم‌برداری جاسازی کرده بودند و در حین مصاحبه آن را منفجر کردند.

احمدشاه مسعود در آوریل سال ۲۰۰۲ بر اساس فرمان حامدکرزی، رئیس‌جمهوری سابق افغانستان، لقب قهرمان ملی را دریافت کرد و لویه جرگه اضطراری سالروز مرگ او را تعطیل رسمی اعلام و یک هفته را به نام هفته شهید نام‌گذاری کرد. با سلطه دوباره طالبان بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، این گروه هفته شهید و روز کشته شدن احمدشاه مسعود را از تقویم رسمی افغانستان حذف کردند.

بیشتر از جهان