آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، در روز دوشنبه، ۵ ژوئن ۲۰۲۳، گفت دولت متبوعش همچنان دیپلماسی را بهترین راه مقابله با برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران میداند؛ مسیری که بهگفته این مقام ارشد دولت فدرال آمریکا با فشارهای اقتصادی و اقدامهای بازدارنده تضمین شده است.
بلینکن، که سخنان روز دوشنبه خود را در نشست کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) بیان کرد، در ادامه چنین گفت:«اگر [حکومت] ایران مسیر دیپلماسی را نپذیرد، همانطور که رئیس جمهور جو بایدن بارها بهصراحت گفته، همه گزینهها روی میز است تا اطمینان حاصل شود که [حکومت] ایران به سلاح هستهای دست نمییابد.»
وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، در ادامه این بخش از سخنان خود بار دیگر بر تعهد دولت فدرال آمریکا در ارتباط با جلوگیری از دستیابی نظام جمهوری اسلامی ایران به سلاح اتمی و همچنین تامین امنیت اسرائیل تاکید کرد و بهصراحت گفت دولت متبوعش هرگز اجازه نخواهد داد تا تهران به تسلیحات اتمی دست پیدا کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بهگفته آنتونی بلینکن، تعهد ایالات متحده آمریکا نسبت به تامین امنیت اسرائیل قابل مذاکره و تجدیدنظر نیست و روابط میان این دو کشور روابطی به استحکام «آهن» است.
با اینوجود، بلینکن در فراز دیگری از سخنان روز دوشنبهٔ خود به موضوع عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی نیز پرداخت و گفت وقوع چنین امری برای امنیت ملی آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار است. او خطاب به حاضران در نشست روز دوشنبهٔ آیپک تعهد داد دولت فدرال آمریکا نه تنها توانایی نقشآفرینی موثر در فرایند عادیسازی روابط تلآویو و ریاض را دارد، بلکه ایفای چنین نقشی را برای خود ضروری میداند.
وزیر امور خارجه آمریکا، که پس از این سخنان عازم عربستان سعودی بود، در ادامه چنین گفت: «ادغام شدنِ بیشترِ اسرائیل در منطقه خاورمیانه، [نه تنها] به امنتر شدن اسرائیل کمک میکند، [بلکه] به ایجاد منطقهای باثباتتر، امنتر و مرفهتر مدد میرساند.»
با تمامی این اوصاف، بلینکن تاکید کرد دولت فدرال ایالات متحده آمریکا به این واقعیت که عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی در کوتاهمدت و بهراحتی ممکن نیست، آگاهی دارد و در این مورد هیچگونه توهمی به خود راه نمیدهد.
بلینکن، ضمن اشاره به سفرش به عربستان سعودی، هدف اصلی این سفر را رایزنی با مقامهای پادشاهی عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در مورد عادیسازی روابط میان ریاض و تلآویو عنوان کرد و گفت عادیسازی روابط میان این دو کشور جایگزین صلح میان اسرائیلیها و فلسطینیها نیست و این موارد دو مقوله مجزا از یکدیگر محسوب میشوند.