دوازدهمین تلاش مجلس لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری شکست خورد

جهاد ازعور، نماینده صندوق بین‌المللی پول خاورمیانه، به‌دلیل مخالفت حزب‌الله و جنبش امل از رسیدن ‏به مقام ریاست‌جمهوری لبنان بازماند

بحران سیاسی و اقتصادی در لبنان بغرنج تر از همیشه شده است - AFP

مجلس لبنان در دوازدهمین تلاش خود برای انتخاب رئیس‌جمهوری شکست خورد تا بحران سیاسی و اقتصادی در این کشور از همیشه بغرنج‌تر شود.

مجلس لبنان روز چهارشنبه پس از حضور بیش از دو سوم نمایندگان تشکیل جلسه داد تا از میان چهار نامزد، یک نفر را به مقام ریاست‌جمهوری برگزیند تا شاید  از بحران سیاسی این کشور، که با بحران اقتصادی‌اش گره خورده است، کاسته شود.

جهاد ازعور، سلیمان فرنجیه و زیاد بادرود، نامزدهای تصدی مقام ریاست جمهوری لبنان که هر سه از وزرای کابینه دولت بودند، به ترتیب موفق شدند ۵۹، ۵۱ و ۶ رای در مجلس کسب کنند.

جوزف عون، فرمانده ارتش، نیز که در این رقابت شرکت کرده بود فقط یک رای به دست آورد.

اما رئیس‌جمهوری برای انتخاب شدن در مجلس لبنان نیاز به رای بیش از ۵۰ درصد نمایندگان دارد که هیچ‌کدام از نامزدها موفق به کسب این میزان رای نشدند و انتخاب رئیس‌جمهوری به جلسات بعدی موکول شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به‌علت فرقه‌ای بودن تقسیم قدرت در نظام سیاسی لبنان، تصدی مقام ریاست‌جمهوری باید به یک «مسیحی مارونی» داده شود.

در حال حاضر بخت اصلی کسب چنین مقامی به جهاد ازعورِ مسیحی تعلق دارد که نماینده خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول بود.

با این حال، در زمان رای‌گیری، نمایندگان حزب‌الله و متحد آن‌‌ها جنبش امل از مجلس خارج شدند تا ازعور موفق نشود.

جهاد ازعور، وزیر پیشین دارایی لبنان در سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸، مورد حمایت کشورهای غربی و عربستان سعودی است.

آخرین رئیس‌جمهوری لبنان تا پیش از این انتخابات میشل عون بود که در اکتبر ۲۰۲۲ از قدرت کناره‌گیری کرد.

در انتخابات روز چهارشنبه، نامزد اصلی مورد حمایت حزب‌الله و جنبش امل سلیمان فرنجیه مسیحی مارونی و متحد نزدیک به بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، بود. این وزیر سابق نیز با کسب ۵۱ رای در جای دوم قرار گرفت و بختی برای تصدی مقام ریاست جمهوری به‌دست نیاورد.

لبنان پس از دو دهه آرامش نسبی در آخرین دهه از قرن بیستم و اولین دهه از قرن بیست‌ویکم، بار دیگر در سال‌های اخیر وارد بحران سیاسی و اقتصادی بی‌سابقه‌ای شده است، بحرانی که کارشناس‌ها و ناظران سیاسی پیامدهای آن را هم‌تراز با جنگ داخلی لبنان می‌دانند که از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ در این کشور جریان داشت.

بیشتر از جهان