استقبال نخست‌وزیر لبنان از تصمیم بحرین برای ازسرگیری روابط

تش‌زدایی و آشتی در منطقه با ابتکار عربستان سعودی در جریان است

بحرین و لبنان روابط سیاسی را از سر می‌گیرند - Canva

یک سال و نیم پس از بحران بین لبنان و چند کشور حوزه خلیج فارس که منجر به قطع روابط منامه و بیروت در سال ۲۰۲۱ شد، بحرین روابط دیپلماتیک را با لبنان از سر می‌گیرد.

بحرین با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «در اجرای رهنمودهای رهبری، وزارت امور خارجه اعلام کرد که پادشاهی بحرین تصمیم گرفته است نمایندگی دیپلماتیک خود را در سطح سفرا با جمهوری برادر لبنان از سر بگیرد. این تصمیم به‌منظور تحکیم روابط برادرانه بین دو کشو و مردم آن و ارتقای احترام متقابل بر اساس اصول منشور اتحادیه عرب و مفاد کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ اتخاذ شده است.»

به گزارش اورشلیم پست، خبر تغییر رویکرد بحرین را خبرگزاری دولتی بحرین منتشر کرد و نجیب میقانی، نخست‌وزیر لبنان از این خبر استقبال کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بحران بین دو کشور از پاییز ۲۰۲۱ با اظهار نظر جرج قرداحی، وزیر اطلاع‌رسانی وقت لبنان آغاز شد که از درگیری عربستان سعودی در جنگ یمن انتقاد کرده بود. در آن زمان ویدیویی از اظهارات جرج قرداحی در رسانه‌های اجتماعی پخش شد که به بحرانی دیپلماتیک میان لبنان و عربستان سعودی انجامید. در آن ویدیو، او جنگ عربستان سعودی در یمن را «بیهوده» دانسته و مدعی شده بود که شورشیان حوثی‌ «از خود دفاع می‌کنند».

در آن زمان بحرین از عربستان سعودی در قطع روابط با لبنان پیروی کرده بود.

در حال حاضر تنش‌زادیی و آشتی در منطقه با ابتکار عمل عربستان سعودی در جریان است و بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس با یکدیگر و با ایران، سوریه و لبنان آشتی کرده‌اند.

جرج قرداحی در دسامبر ۲۰۲۱ از مقام خود استعفا داد. در آن زمان، صدای آمریکا گزارش داد که «تحلیلگران می‌گویند که استعفای قرداحی ممکن است به حل بحران با کشورهای حاشیه خلیج فارس که از ماه اکتبر کابینه نوپای لبنان را مختلف کرده‌اند، کمک کند اما با وجود حزب‌الله که هنوز در راس امور است، ممکن است بهبود چندانی حاصل نشود.»

تغییر رویکرد سیاسی بحرین، در رسانه‌های حامی ایران و سوریه مانند المیادین مورد توجه قرار گرفته است. همچنین این رویکرد از طرف العین امارات هم به‌عنوان یک گام بزرگ مورد استقبال قرار گرفته است. این تغییر سیاسی پس از شرکت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در اجلاس سران اتحادیه عرب در عربستان سعودی در روز جمعه گذشته و پس از عادی‌سازی روابط ریاض و تهران صورت می‌گیرد.

همچنین انتظار می‌رود که تغییر در روابط و ابتکارات دیپلماتیک در منطقه بر جنگ یمن نیز تاثیر بگذارد.

بیشتر از جهان