عضو پارلمان اتحادیه اروپا: طالبان شرکای قابل‌اعتمادی نیستند

«اینکه تلاش کنیم به طالبان جایگاه بدهیم، اشتباه است»

پتراس اوشتروویچیوس، عضو پارلمان اروپا و رئیس هیئت روابط با افغانستان‌ـ‌ـ austreviciuspetras/Instagram

پتراس اوشتروویچیوس، عضو پارلما اروپا و رئیس هیئت روابط با افغانستان، می‌گوید طالبان برای جهان شرکای قابل‌اعتمادی نیستند و به همین دلیل جایگاه دادن به آن‌ها اشتباه است.

این عضو پارلمان اروپا که در برنامه انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان صحبت می‌کرد، افزود: «اینکه تلاش کنیم به طالبان جایگاه بدهیم، اشتباه است. آن‌ها شرکای قابل‌اعتمادی نیستند و دید‌گاهشان با ما و زنان افغانستان در تضاد است.»

انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان روز سه‌شنبه ۲۳ خرداد، برنامه‌ای تحت عنوان «معمای طالبان: گام‌ بعدی اتحادیه اروپا در افغانستان چیست؟» ترتیب داد که در آن، علاوه بر پتراس اوشتروویچیوس، نماینده پارلمان اروپا، نصیراحمد اندیشه، سفیر و نماینده‌ دائم افغانستان در مقر سازمان ملل در ژنو، درن دریا، رئیس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه‌ اروپا، حسنا جلیل، معاون وزارت داخله (کشور) در دولت پیشین افغانستان و بسم‌الله علی‌زاده، یک پژوهشگر، هم شرکت داشتند و صحبت کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در گزارشی که انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان از این برنامه منتشر کرده، آمده است: «با در نظر داشتن اوضاع افغانستان، باید چگونگی تاثیرگذاری سیاست‌های بشردوستانه، امنیتی و سیاسی بر یکدیگر از نظر راهبردی بررسی شود تا از تامین منافع مردم افغانستان اطمینان حاصل کنیم. هم‌زمان باید اطمینان حاصل شود که از تحکیم حکومت اقتدارگرای حاکمان فعلی افغانستان [طالبان] حمایت نمی‌شود.»

درن دریا، رئیس بخش افغانستان و پاکستان سرویس اقدام خارجی اتحادیه‌ اروپا، در مورد حضور اتحادیه اروپا در افغانستان، تلاش‌های بشردوستانه و تعامل اتحادیه‌ اروپا با طالبان گفت: «اصل به‌رسمیت نشناختن طالبان همچنان پا برجا است و هیچ‌کس در جامعه‌ بین‌المللی در این مورد تزلزل نکرده است؛ حتی زمانی که در بحث با طالبان شرکت می‌کند.»

 اتحادیه اروپا از نخستین مراجعی در سطح بین‌الملل بود که پس از فروپاشی دولت جمهوری و تصاحب قدرت طالبان، دفتر خود در کابل را گشود و ماموریت دیپلماتیک خود در افغانستان را از سر گرفت.

در حالی که نگرانی‌ها از سوءاستفاده طالبان از کمک‌های بشردوستانه در افغانستان در حال افزایش است، درن دریا می‌گوید کمک‌های اتحادیه‌ اروپا مستقیم به دست مردم افغانستان می‌رسد نه از طریق طالبان. او اضافه کرد: «اگر پول اتحادیه‌ اروپا به دست طالبان برسد، این اتحایده هرگز نمی‌تواند برای مالیات‌دهندگان توجیهی داشته باشد. ما سیستم نظارتی خود را ایجاد کرده‌ایم و با فعالان مدنی در افغانستان از نزدیک کار می‌کنیم.»

در این برنامه، نصیراحمد اندیشه درباره حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان هشدار داد و گفت: «اعتبار‌ دادن به طالبان با هدف تامین امنیت در افغانستان در واقع مثل اعتبار دادن به هیتلر با هدف برقراری امنیت در فرانسه اشغال‌شده بود.»

اندیشه افزود: اولویت دادن به کمک‌های بشردوستانه راه حل دوامدار برای حل مشکل افغانستان نیست، چون بیشتر این کمک‌ها به مردم افغانستان نمی‌رسند و طالبان از آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند.

اندیشه با تاکید بر اینکه تمام تلاش‌ها باید بر ایجاد نظام سیاسی معتبر و مشروع در افغانستان متمرکز شود، هشدار داد که روابط طالبان با گروه‌های تروریستی بین‌المللی و حضور روزافزون تروریست‌ها در افغانستان برای این کشور و جهان پیامدهای ناگواری خواهد داشت.

بیشتر از جهان