بر اساس دادههای اداره آمار فدرال آلمان، جمعیت این کشور در سال ۲۰۲۲ حدود ۱.۲ میلیون نفر افزایش یافت. تمامی ۱۶ ایالت آلمان در سال گذشته رشد جمعیت را تجربه کردهاند. بیشترین میزان افزایش جمعیت در برلین و هامبورگ رخ داده است. جمعیت این دو شهر بزرگ آلمان ۲.۱ درصد رشد داشته است.
بنا به دادههای اداره آمار آلمان، این کشور در پایان سال گذشته میزبان ۱۲.۳ میلیون تبعه خارجی بوده است. از این میان، ۱.۳۴ میلیون نفر ترکتبارند که بزرگترین اقلیت خارجی در این کشور به شمار میروند. ۱.۰۵ میلیون نفر هم اوکراینیتبارند. پس از آن، مهاجران سوری گریخته از جنگ داخلی و سرکوبهای بشار اسد قرار میگیرند که در مجموع بیش از ۸۸۰ هزار نفرند.
مهاجران خارجی در آلمان تاثیر عمیقی را بر رشد جمعیت این کشور به جای گذاشتهاند. به باور کارشناسان، چنانچه آلمان در نیمه دوم قرن بیستم پذیرای مهاجران خارجی نبود جمعیت آن به اندازه دهه ۱۹۵۰ باقی میماند. در حال حاضر، نزدیک به یکچهارم جمعیت ۸۴ میلیون نفری آلمان را خارجیتبارها تشکیلی میدهند. به عبارت دقیقتر یا خودشان نسل اول مهاجراناند یا فرزندان و نوادگان مهاجران دهههای گذشتهاند.
به باور کارشناسان، آلمان برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز در حوزههایی نطی مهندسی و بهداشت خود سالانه به ۴۰۰ هزار نیروی کاری مهاجر نیاز دارد. بیسبب نیست که لیبرال دموکراتها خواهان برداشتن موانع مهاجرتی و تسهیل روند ادغام مهاجران خارجی در جامعه آلماناند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این حال و با وجود چنین نیازی به مهاجران خارجی، گروه های دستراستی مخالف حضور مهاجراناند. برخی گروههای تندور از جمله نئونازیها مهاجران خارجی را که عمدتا خاستگاهشان خاورمیانه و آفریقا است مورد آزار و اذیت قرار میدهند. در این میان، به نظر میرسد وضع اوکراینیها که در این سالها آلمان سومین مقصدشان بوده، در مقایسه با سایر مهاجران بهدلیل تبار اروپاییشان بهتر باشد. دستکم گزارشهایی از شاهدان عینی چنین موضوعی را تایید میکند.
بیشترین تعداد اوکراینیها، یک میلیون و ۵۶۰ هزار نفر، به لهستان گریختند. آلمان در جایگاه دوم میزبانی پناهندگان اوکراینی قرار دارد.
تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ پرشتابترین بحران پناهجویان از جنگ جهانی دوم به این سو را به وجود آورد. در پی حمله گسترده روسیه به اوکراین در کمتر از یک سال ۵.۷ میلیون نفر از این کشور گریختند. علاوه بر این، شش میلیون نفر نیز در داخل اوکراین آواره شدند. لهستان نخستین مقصد پناهندگان اوکراینی بود و یک میلیون و ۵۶۰ هزار نفر اوکراینی به این کشور گریختند. آلمان با میزبانی یک میلیون و ۵۰ هزار نفر پناهنده، در جایگاه دوم قرار دارد.