خامنه‌ای: مذاکره گره تحریم را کورتر می‌کند؛ آمریکا: فشار حداکثری را ادامه می‌دهیم

نماینده چین در سازمان ملل که کشورش روز جمعه میزبان مذاکرات هسته‌ای با نمایندگان جمهوری اسلامی و روسیه است گفت، پکن همچنان امیدوار است پیش از منقضی شدن برنامه جامع اقدام مشترک در آبان ۱۴۰۴، توافقی به‌دست آید

علی خامنه‌ای و دونالد ترامپ و نمایی از جلسه شورای امنیت-با استفاده از خبرگزاری فرانسه و خبرگزاری‌های داخلی

روز چهارشنبه، ساعاتی پس از اظهارات علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی که گفت «مذاکره، گره تحریم‌ها را کورتر می‌کند»، بریتانیا هشدار داد آماده فعال کردن مکانیسم ماشه است که به‌طور خودکار تحریم‌های سازمان ملل را بازمی‌گرداند. نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نیز از شورای امنیت خواست «سرکشی» جمهوری اسلامی در نقض تعهدات پادمانی را محکوم کند.

در این بیانیه آمده است که ایران تنها کشور غیر هسته‌ای جهان است که اورانیوم را در سطح تسلیحاتی غنی‌سازی می‌کند و هیچ هدف صلح‌آمیزی برای آن ندارد.

شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه به درخواست شش کشور از جمله آمریکا، بریتانیا و فرانسه درباره پرونده هسته‌ای ایران پشت درهای بسته تشکیل جلسه داد.

این کشورهای عضو دائم شورای امنیت، خواستار بررسی افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده در سطح تسلیحاتی و نقض تعهدات هسته‌ای جمهوری اسلامی شدند.

در آستانه این جلسه، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر بر بی‌فایده بودن مذاکره با آمریکا تاکید کرد و در دیدار با دانشجویان گفت: «اینکه می‌گویند آماده مذاکره‌ایم و نامه می‌فرستند و دعوت به مذاکره می‌کنند، فریب افکار عمومی است.» همزمان جمهوری اسلامی، روسیه و چین که در روزهای اخیر سرگرم مانور نظامی مشترک بودند اعلام کردند که روز جمعه در پکن درباره موضوع هسته‌ای مذاکره می‌کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نماینده چین در سازمان ملل هم روز چهارشنبه گفت که همچنان امیدوار است پیش از منقضی شدن برنامه جامع اقدام مشترک در آبان ۱۴۰۴، توافقی به‌دست آید.

اما جیمز کاریوکی، معاون سفیر بریتانیا در سازمان ملل گفت، لندن هر اقدام دیپلماتیکی شامل فعال کردن مکانیسم ماشه را برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای انجام می‌دهد، نمایندگی آمریکا در سازمان ملل هم اعلام کرد، فشار حداکثری علیه تهران ادامه می‌یابد.

نمایندگی آمریکا در سازمان ملل با تاکید بر اینکه دولت ترامپ به جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به منابع مالی ادامه می‌دهد، از شورای امنیت خواست درباره رفتار «گستاخانه» جمهوری اسلامی رویکردی شفاف و متحد داشته باشد.

همزمان امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل با انتقاد از نشست غیرعلنی شورای امنیت مدعی شد که آمریکا «دوباره شکست می‌خورد.»

ادعای ایروانی در حالی مطرح می‌شود که بر خلاف دولت اول ترامپ که جمهوری اسلامی توانست با ایجاد شکاف بین اروپا و آمریکا از فعال شدن مکانیسم ماشه جلوگیری کند، اکنون اروپا فقط تا ماه آبان برای این اقدام فرصت دارد و پس از آن، قطعنامه ۲۲۳۱ که برجام ضمیمه آن است و این مکانیسم نیز در چارچوب آن قرار دارد، منقضی می‌شود.

علی خامنه‌ای، روز چهارشنبه گفت، مذاکره با این دولت (ترامپ) آمریکا گره تحریم‌ها را کورتر خواهد کرد. او گفت، آمریکا می‌خواهد با نامه فرستادن دنیا را فریب بدهد و بگوید که جمهوری اسلامی نمی‌خواهد مذاکره کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید در نامه به خامنه‌ای که روز چهارشنبه از طریق نماینده امارات متحده عربی به دست او رسید، دو گزینه را پیش روی او گذاشته است: توافق (که تقریبا فعالیت‌های هسته‌ای ایران را متوقف می‌کند) یا حمله به تاسیسات هسته‌ای.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه آمریکا هم می‌گوید پیش‌شرط‌هایی مانند توقف حمایت از گروه‌های نیابتی در منطقه مطرح شده است که خامنه‌ای پیش‌تر با آن مخالفت کرده بود.

در چنین شرایطی و با توجه به اینکه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید گزارش جامع درخواستی درباره نقض تعهدات جمهوری اسلامی را ارایه خواهد داد، به‌نظر می‌رسد آمریکا و متحدانش به موازات تاکید بر آمادگی برای توافق، در مسیر فعال کردن مکانیسم ماشه گام بردارند که به‌طور خودکار تحریم‌های سازمان ملل را علیه تهران بازمی‌گرداند.

بیشتر از جهان